Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


8.5.2012

Perussuomalaiset on jo kääntänyt Suomen suunnan

“Suomi on pahasti hukassa. Sillä on edessään suuria valintoja, joita pitäisi pystyä tekemään suurella yksimielisyydellä. Hyvinvointivaltion tulevaisuus on pahasti uhattuna. Puolustuskykymme rapautuu. Nuoret syrjäytyvät. Kilpailukykymme on menetetty, eikä se tunnu huolestuttavan ketään. Ja syy on suurelta osin persujen vaalimenestyksessä. Nyt voi olla joukolla tyhmä ja uskoa, että vaikeisiin ongelmiin on yksinkertaisia ratkaisuja.”

Noin kirjoitti Kalevan päätoimittaja Markku Mantilan pääkirjoitussivun viikkokirjoituksessa Kalevassa 6.5.2012. Hän moitti, ettei perussuomalaisten vaalilupauksia ole toteutettu: ei ole pantu eläkerahoja teihin ja rautateihin, ei ole tehty aloitetta Britannian EU-maksuhelpotuksen peruuttamisesta. Ja vauhti vain parani:

“Tuskin koskaan aikaisemmin on suomalainen parlamentarismi ollut niin epä-älyllistä kuin nyt. Enää ei hoideta minkään kansanryhmän suomalaisen kansanryhmän asioita. Tärkeämpää on ´äijien´ show herroja vastaan. Viis siitä, syntyykö mitään. Kunhan kansa nauraa. Ja nauraahan se.” Noin siis Mantila.

Hyvä päätoimittaja Mantila. Jos nyt julkaistu kirjoituksenne olisi ollut lajissaan ja sisällöltään ainutkertainen, sen voisi jättää huomiotta. Mutta kun Perussuomalaisten solvaus jatkuu jokseenkin joka kirjoituksessanne, niitä ei voitane pitää hetken mielijohteesta syntyneinä, vaan Suomen kolmanneksi suurimpaan ja Oulun vaalipiirin toiseksi suurimpaan puolueeseen kohdistuvina, kaiken lisäksi vahvasti perusteettomina. Aivan kuin kansa olisi äänestänyt “väärin”. Teidän asianneko on se ratkaista?

Oppositiosta ei helposti anneta rahaa Pohjois-Suomen maanteihin eikä rautateihin, eikä muuteta EU:n valuvikaisia jäsenmaksuperusteita, eikä yhdessä vuodessa käännetä EU:n suuntaa, joka on suurvaltojen päätöksillä muutettu täysin toiseksi kuin se oli Maastrichtin sopimuksessa 1992, johon perustuen Suomi liittyi - niukalla kansan enemmistöllä - unionin jäseneksi. Euroon liittymisestähän ei kansan mielipidettä edes kysytty.

Moitittuanne Perussuomalaisten vaalilupauksia katson silloisena eduskuntavaaliehdokkaana olevani asianomistaja osaltani vastaamaan moitteisiinne. Johdollani tehdyssä PS:n Pohjois-Suomen vaaliohjelmassa oli tunnuksena “Pohjois-Suomi nousuun“. Korostimme mm. liikenneverkon rakentamista, Jäämeren yhteyksiä, Koillisväylää, kaivosten ja muiden luonnonvarojen hyödyntämistä, omavaraisuutta ruoka- ja energiantuotannossa, koko maan asuttuna pitämistä ja koko maan puolustamista omalla armeijalla.

Saimme Oulun vaalipiiristä 19.1 % kannatuksen ja neljä kansanedustajaa. Se on voimassa edelleen, ja Pohjois-Suomen noston vaatimus alkaa olla kaikkien huulilla. Olemme puolueena onnistuneet kääntämään Suomen suunnan. Tekin jo puhutte Suomen tilasta kuin perussuomalainen. Se on hyvä, mutta älkää toistuvasti moittiko PS:ää, vaan tulkaa kanssamme ja kaikkien puolueiden kanssa lehtenne voimalla rakentavasti kääntämään Suomi-laivaa kohti isänmaan uutta aamunkoittoa.

Hallituspolitiikassakin on jo selkeä muutos entiseen. SDP: n ja ennen kaikkea Keskustan politiikka on keskeisesti muuttunut Suomen ja suomalaisten etua puolustavaksi. Velkaantumiselle on ainakin tavoitteellisesti pantu stoppi. Tämä osoittaa, että Perussuomalainen puolue on oleellisesti kääntänyt Suomen suunnan, joka on: ensin oman kansan edut, sitten muiden, jos rahaa riittää. Oppositiostakin ja sanomalehdestäkin käsin voi ajaa isänmaan etua. Sitä me osaltamme teemme.

 

Matti Kyllönen

FT, ps:n Oulun piirin 2011 eduskuntavaaliohjelmatyöryhmän pj.

Oulu