Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


27.5.2012

Kyllä Suomi auttaa heikompiaan

Kesä on kaunis pohjoisessakin ja aurinko hellii lämmöllään tätä hyvää maata, joka suo auliisti apuaan köyhemmille, kuten Kreikalle ja Islannille, ensin mainitulle rahaa ja takuita antamalla ja jälkimmäiselle raukalle, jolla köyhyytensä vuoksi ei ole edes omaa armeijaa eikä myöskään Horneteja, joilla ilmatilaansa valvoa ja maataan puolustaa, antamalla tuen ilmasta.

Sillä Suomi jos mikä maa ja kansa tietää, mitä on käydä on talvi- ja kesäsotaakin, puutteellisin saati kokonaan puuttuvin ilma-asein. On siis Suomen velvollisuus viedä tietotaitoa maihin, joissa sitä ei ole.

Apu on siis lähellä, kunhan vain Suomen perustuslailliset - siis maan perustuslain kanssa vouhottavat kansalaiset - eivät tätäkään hyvää hanketta pääse kaatamaan, kuten ovat pahasti arvosteluillaan häirinneet Suomen ja Kreikan ystävällisten suhteiden kehittymistä vielä ystävällisemmiksi.

Sillä kuten tiedetään, Kreikassa on yhä useita ihmisiä, jotka suhtautuvat suorastaan vihamielisesti suomalaisiin, kun nämä ovat liian pihejä antamaan apuaan ja kaiken lisäksi vaativat takuita ja kaikenlaista muuta soopaa. He häpäisevät kritiikillään kreikkalaisten kunniallisen maineen luotettavana velanottajana. Kun nyt Suomessa selvästikin pihistellään ja vaaditaan takuita, se syvästi loukkaa kreikkalaisia.

Onneksi Suomen johtavat ministerit ovat oivaltaneen hyvien suhteiden merkityksen kreikkalaisten kanssa. Taannoisen valtiovarainministerin pari vuotta sitten lausuma julistus, että Suomen hallitus on saanut niskalenkin eurooppalaisista ja mitä luultavimmin myös maailmanlaajuisista markkinavoimista, joten luottoa voidaan antaa jopa ilman takuita. Annettiinhan sitä 1980-luvullakin, ja siitäkin selvittiin, kiitos pienyrittäjien ja -säästäjien ja eläkeläisten.

Tämä luottamuksen osoitus kaikkia avun pyytäjiä kohtaan on otettu riemuiten vastaan kaikkialla maailmassa. Kampanjaan ovat yhtyneet yritykset laajasti maassamme ja ne ovat lähteneet siirtämään tehtaita Suomesta pois. Tämä on luonnollisesti auttanut myös suomalaisia työläisiä, koska työpaineet ovat useilla entisillä tehdaspaikkakunnilla hellittäneet ja ihmiset ovat päässet jopa työuransa loppuun ulottuvalle lomalle.

Satamissakin on paine helpottanut, kun tavaraa on ulos vietäväksi aikaisempaa vähemmän. Tämä on suuri helpotus myös AKT:lle, joka monien väärinkäsitysten vuoksi on joutunut päästämään uupuneen johtajansa lomalle.

Suomen hallituksen ja ay-liikkeen välit ovatkin tämän toiminnan ansiosta huomattavasti parantuneet sitten porvarihallituksen päivien. Syvä yli Pitkänsillan henkäilevä luottamus on levinnyt leppeiden kesätuulien myötä aina pohjoisille tuntureille asti, jossa susilaumatkin ovat rauhoittuneet kuuntelemaan luonnon ääniä aina porojen vasomiseen asti, kunnes lähtevät suuremmilla joukoilla liikkeelle. Poronomistajillakaan ei ole nyt hätää poroelonsa korvaamisesta valtion varoin, koska vastikään on keksitty ylös ilmoihin ammuttava “taivaallinen teloittajailmaisin”, joka pitkien matkojen päähän paljastaa poronraadon pienet jätteetkin, joiden perusteella poromiehille voidaan korvata petojen suihin joutunut eläin. Pohjoisen vihreät riemuitsevatkin, että petolaumoja voidaan edelleen lisätä ja tuoda lisää Venäjältä, sillä Suomen veronmaksajat kyllä korvaavat jokaisen ulkomailtakin tulleen suden aiheuttamat vahingot.

Poron mahdollisista kärsimyksistä ei tarvitse kantaa huolta, sillä terhakka peto tappaa saaliinsa nopeasti - eläimeen ei siis eutanasiamyrkkyjä kannata tuhlata, valistavat maan johtavat avaruustutkimus- ja evoluutioherrat Helsingistä!

Joka kantilta katsoen vahva tosiasia on, että leppeä Helsingin henki leijailee kaikkialle Suomeen ja ulkomaille asti ja rohkaisee kaikkia hädänalaisia valtioita pyytämään Suomesta apua, koska täällä sitä on. Maan hallituksen ja SAK:n alati syvenevä ristiin hallinto tuo siunausta ei vain Suomeen, vaan koko Yhtyneeseen Eurooppaan ja ennen kaikkea Pohjoismaihin.

Hyvällä syyllä voimmekin odottaa, että kunhan Islannin ilmavalvonta saadaan Suomen toimin kuntoon, voidaan myös kieliyhteistyötä Pohjoismaiden kesken edelleen syventää yhä syvenevän kielipolitiikan kautta. Ministeri Wallinhan on eräiden luotettavien tietojen mukaan luvannut, että mikäli Suomi pääsee Horneteillaan valvomaan Islannin ilmatilaa, syvennetään ruotsin kielen opintovaatimuksia Suomen peruskouluissa, lukioissa ja ammattioppilaitoksissa, jotta suomalaiset ammattikorkeakouluopiskelijat selviäisivät paremmin virkamieskielikokeestaan ja valmistautuisivat nopeammin seuraavaan ammattitutkintoon, joka nuorisotyöttömyydestä johtuen käynnistyy aina, kun edellinen tutkinto on loppuun suoritettu. Joutilaisuus on nuorille pahasta, kuten alati tiedetään ja nähdään.

Mutta vielä Islantiin. Nyt on lähinnä perustuslaillisten toimesta Suomessa kyselty, miksi Suomen pitää mennä lentelemään Islannin reunamille. Se on tosi tyhmä kysymys, ja oli hyvä, että pääministeri Jyrki Katainen tänään pääministerin haastattelutunnilla radiossa teki selväksi, ettei tällä ole Nato-suhteiden kanssa mitään tekemistä, sillä kysymys on puhtaasti - ja se on avoimesti sanottava! hän syystä painotti - transatlanttisten suhteiden ja yhteistyön tiivistämisestä.

Hän lisäsi painokkaasti, että kun Islanti nyt sattuu olemaan - onneksi - USA:n matkan varrella, on hyvä luoda luottamukselliset suhteet kyseiseen maahan, jos nimittäin käy niin onnettomasti, että matkalla USA:aan polttoaine pääsee yllättäen loppumaan, niin ei tarvitse laskeutua mereen, vaan voi turvallisesti pudottautua Naton omistamalle ja hallinnoimalle lentokentälle Islannissa. Tankkauksen aikana voi hyvässä lykyssä saada amerikkalaiset asentamaan Horneteihin puolustukselliset hyökkäysaseet, joita voi käyttää länsimaiden puolustukseen esim. Afganistanissa, mikä maa myös tuntuu olevan suomalaisen avun tarpeessa pitkälle ensi vuosikymmenelle.

Samat perustuslailliset ovat Suomessa tyhmyyttään osoittaen kyselleet, miksi Suomi menee Islantiin ja mikä maa maksaa suomalaisten kustannukset siellä? Tämä luonnollisesti on niin epäkohtelias ja tyhmäkin kysymys, jolta pääministerimme onneksi tänään vei pohjan erään toimittajan kysyessä, miksi Suomen ilmavoimat viedään Islantiin, kun ilmavoimilla ei ole varaa lentää Suomessakaan. Pääministerimme vastasi napakasti: koska Islannilla ei ole armeijaa, niin eihän sillä ole tietenkään ilmavoimiakaan. Toinen syy lähtöön se, että Islanti on edellä kerrotusta syystä pyytänyt.

- Sanomattakin on selvää, että tämä on tanakasti linjassa Suomen ulkopolitiikan kanssa. Kun Kreikka on apua pyytänyt ja saanut, olisi linjatonta kieltää apu yhdeltä, jos kerran toiselle on annettu. Epääminen johtaisi siihen, että joutuisimme samanlaiseen kierteeseen kuin olemme ulkomaisten kerjäläisten kanssa esimerkiksi Helsingissä. Miltä näyttäisi, jos Naton kenraalit, joille vastuu Islannin puolustuksesta kuuluu, tulisivat Helsinkiin apua kerjäämään. Jo nyt USA:n ulkoministeri osoittaa mieltään sukkuloimalla kerjuumatkoillaan Suomen naapurustossa, muttei mielenosoituksellisesti astu Suomen kamaralle, kun täällä on esitetty epäystävällisiä lausumia Islannin mahdollisesta tukemisesta, tiedotetaan hallituksen ulkopoliittisesta tutkimuslaitoksesta Siilinjärveltä.

Tämän verraten uuden tutkimuslaitoksen sijoituspaikalla hallitus osoittaa, ettei Itä-Suomea ole puolustuspolitiikassamme suinkaan unohdettu. Kaikki puolustusvoimien toiminnan arvostelu syvästi loukkaa Afganistania, Kreikka ja Islantia ja tietenkin välillisesti myös USA:ta ja Natoa.

Venäjästä ei ole niin väliä, sillä Suomi tekee puolustuspoliittiset ratkaisunsa itsenäisesti, kuten pääministeri rohkeasti ja päättäväisesti on painottanut.