Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


Kutsu Koillismaalaiseen kirjoituskilpailuun

Me allekirjoittaneet Koillismaahan nojaavat kustannusyhtiöt järjestämme Koillismaa -aiheisen kirjoituskilpailun tarkoituksena edistää koillismaalaisen kirjallisuuden vahvistumista. Etsimme nuoria ja varttuneempiakin koillismaalaisia harrastajakirjoittajia, joilta jotain on ehkä jo julkaistukin, mutta ensisijaisesti haluamme etsiä kykyjä, joista voi kasvaa kirjailijoita.

Kilpailuun osallistuminen ei edellytä, että asuu Koillismaalla (Kuusamo, Taivalkoski, Posio, Pudasjärvi), mutta tuotteen tulee aiheeltaan/sisällöltään liittyä Koillismaahan. Ikärajaa osallistumiseen ei ole. Kaikki kilpailevat samassa yleisessä sarjassa.

Kilpailuraatina toimivat allekirjoittaneet. Kussakin sarjassa palkitaan kolme parasta kunniakirjalla ja kirjapalkinnolla. Parhaat tuotteet julkaistaan vuoden 2013 lopulla julkaistavassa Koillismaan kirjallisuutta koskevassa julkaisussa.

Kilpailusarjat ovat seuraavat:

1. Kertomus (kirjallinen kertova esitys jostakin, kuvaus, tarina, juttu)

2. Pakina (lyhyt humoristinen kirjoitelma)

3. Novelli (lyhyehkö suorasanainen kertomus)

4. Runo (lyhyt määrämuotoa noudattava rytmiin, soinnullisuuteen ja kielikuviin perustuva kaunokirjallinen tuote)

Tuotteiden sopiva pituus on muutama, enintään viisi konekirjoitusliuskaa.

Kilpailija voi osallistua yhteen tai useampaan sarjaan, kuhunkin sarjaan kuitenkin vain yhdellä tuotteella. Tuote lähetetään 15.2.2013 mennessä sähköisessä muodossa jommallekummalle allekirjoittaneista, joilta saa myös lisätietoa. Jokainen osallistuva tuote arvostellaan ja siitä annetaan osallistujalle kirjallinen palaute.

Kilpailuaika on 1.12.2012-15.2.2013. Kilpailutulokset julkaistaan huhtikuussa 2013 Kuusamossa järjestettävässä kirjallisuustapahtumassa.

Tervetuloa mukaan edistämään Koillismaan kirjallisuutta. Kulttuurissa on voimaa!

 

Veli Käsmä, DI, kirjailija, toimitusjohtaja. Kustannus VES-LINE, Oulu. veli.kasma@dnainternet.net p. 040 7613 933

Matti Kyllönen, FT, toimitusjohtaja, Itä-Karjalan Kustannus Oy, Oulu. mattia.kyllonen@gmail.com p. 0500 583329