Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


27.1.2012

Äänestän Sauli Niinistöä

Äänestän presidentinvaalin toisella kierroksella Sauli Niinistöä (kok), koska ensimmäisen kierroksen ehdokkaani Timo Soini (ps) ei nyt ole ehdolla. Sauli Niinistö on nyt ehdokkaani, koska hän nyt tarjolla olevista parhaiten vastaa omaa arvomaailmaani ja näkemystäni siitä, miten Suomea tulisi johtaa seuraavan kuuden ja mahdollisesti peräti 12 vuoden aikana.
Sauli Niinistöllä on lakimiehen loppututkinto ja kokemusta oman yrityksen johtamisesta ja ihmisten työllistämisestä. Hänellä on pitkä kokemus kansanedustajan, ministerin, eduskunnan puhemiehen ja kansainvälisissä tehtävissä. Hänellä on laaja ja arvostettu tausta eurooppalaisen pankin johtamisessa ja Suomen johdattamisessa ulos 1990-luvun alun syvästä lamasta. Tätä kokemusta tarvitaan Suomessa nyt.

Uskon hänen lakimiehenä ja monipuolisen työkokemuksen omaavana kykenevän vaikuttamaan siihen, että Suomen eduskunta, hallitus, poliisi ja oikeuslaitos noudattavat maamme lakeja ja että vallankäytön kolmijakoa, lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa, johdetaan toisistaan erillään ja että niiden keskinäistä riippumattomuutta kunnioitetaan. Odotan hänen vaikuttavan siihen, että maamme julkinen valta ja virkamiehistö noudattavat lakeja ja ovat esimerkkinä tavalliselle kansalle. Kansaa pitää johtaa edestä: sen jolle esimiehisyys on uskottu, pitää olla esimerkkinä muille. Vallanhaltija ei saa olla ahne.
Presidentti on arvojohtaja. Suomessa presidenttiys on instituutio, joka edustaa historiallisessa mielessä kuninkuutta ja jumalallista valtaa niin, että presidentin odotetaan näkevän koko kansan tarpeet ja ajavan niitä tasapuolisesti. Presidenttimme on maallisen vallan haltijana ja kansan suoraan valitsemana valtion ja kansan suojamuuri. Toinen suojamuuri on kristillinen kirkko, johon presidentti puolisoineen kuuluu. Näin nämä kaksi valtaa, valtio ja kirkko, sulkevat suojiinsa kansan ja yhdessä ne auttavat kansaa toteuttamaan tehtäväänsä maailman kansojen perheessä. Vain terveet kansat voivat toimia kansainvälisesti tasa-arvoisina muiden kansojen rinnalla.

Näen Sauli Niinistön olevan parhaiten tähän aikaamme sopiva ihminen Suomen presidentiksi myös sen vuoksi, että hänen arvomaailmansa ja ihmiskäsityksensä ovat suomalaisten perusarvojen mukaisia, kristillis-humanistisia niin avioliittoinstituutioon kuin lasten kasvatukseenkin nähden. Avioliitto on miehen ja naisen liitto ja heidän yhteinen kotinsa on turvallinen paikka lasten kasvaa. Niin kuin lapset tarvitsevat kasvaakseen ja varttuakseen äidin ja isän esimerkkiä ja turvaa, tarvitsee kansa Presidentinlinnassa asuvien maan äidin ja isän turvaa. Sauli Niinistö ja Jenni Haukio sopivat mielestäni erinomaisesti tähän tehtävään - jatkamaan edeltäjiensä työtä.

Odotan Sauli Niinistön lakia kunnioittavana miehenä presidentin ominaisuudessa edistävän myös sitä, että perustuslain vastainen, Neuvostoliiton pakotuksesta säädetty sotasyyllisyyslaki ja sen perusteella annetut tuomiot laittomina kumotaan ja kansamme päästetään tässä suhteessa oikeudettomasta tilasta. Pohjoissuomalaisena toivon, että hän pyrkisi luomaan Venäjän kanssa sellaiset luottamukselliset suhteet, että luovutetut alueet palautettaisiin takaisin ja että Euroopan unionin Pohjois-Suomelle tärkeä Pohjoinen ulottuvuus johtaisi yhteyksiemme palauttamiseen Pohjoiselle Jäämerelle ja sitä kautta Venäjälle ja idän suurille markkinoille.