Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


5.1.2016

Suomen valtion päätösvalta palautettava kotiin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti uudenvuodenpuheessaan suurta kansanosaa miellyttäviä kantoja ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten maahanmuuttoon, talouteen ja turvallisuuteen. Maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä paalutettiin seuraavasti.

Maahanmuutossa on saavutettu kestävyyden rajat, jatkossa tänne voidaan ottaa vain tosi hädässä olevia. Maahanmuuton vastustamisessa väkivallan käyttö on kielletty, polttopullon heitto ihmisasumukseen on murhapolton käsitteeeseen liittyvä rikos. Maahanmuuttajilta presidentti edellytti elämistä maassa maan tavalla. Rajat tulijoiden ja vastaanottajien käyttäytymiselle tulivat vedetyiksi. Se oli hyvä ja tarpeellinen linjaus, joka vastasi kansan enemmistön käsitystä.

Maan taloudenhoitoon nähden presidentiltä tuli selkeä viesti. Vuodesta 2007 lähtien Suomessa on eletty yli varojen. Vuoden 2007 palkankorotukset olivat ylimitoitettuja – korotusta ei edes ansaittu, vaan se jäi kokonaan ansaitsematta. Presidentti jätti osoittamatta syylliset, mutta selväksi tuli, että työmarkkinakoneisto ja maan hallitukset ja eduskunnatkin ovat tapahtuneeseen syypäät. Ja viime kädessä koko kansa, joka eduskunnat valitsee ja antaa pohjan hallitusten muodostamiselle.

Presidentti antoi tukensa hallituksen säästöpolitiikalle ja esitti selkeän toiveensa, että tarvittavat säästöpäätökset saadaan työmarkkinavoimin tehdyksi ennen kevättä. Tämä vastaa kansan odotuksia ja luo paineita päättäjiin.

Turvallisuuspolitiikassa presidentti totesi rauhattomuuden ja turvattomuuden lisääntyneen Suomen lähialueilla, Euroopassa ja Lähi-Idässä. Sota kiihdyttää väestöliikkeitä ja pakolaispaineita Eurooppaan ja on Suomenkin ongelmien kasvattaja. Presidentti ei kajonnut Nato-kysymykseen, mutta toivoi lisääntyvää turvallisuuspoliittista yhteistyötä Suomen ja Ruotsin kesken.

Mitä johtopäätöksiä puheesta voidaan vetää? Ansiokkainta puheessa oli maahanmuuton linjausten tekeminen. Maassa on elettävä maan tavalla. Tämä koskee niin suomalaisia kuin maahan tulijoitakin. Toinen asia on maan talouden kuntoon panolle annettu tuki. Presidentti tukee hallitusta sen politiikassa. Tämä toki kuuluu presidentin linjauksiin yleensäkin, mutta tässä tilanteessa tämän julkilausuminen on arvokas asia ja selkeä näpäytys raivoisalle vihervasemmisto-oppositiollle, jonka ”säästöpolitiikka” on kuluneen neljän vuoden ajalta nähty. Vähempikin mesoaminen eduskunnassa siis riittäisi.

Viesti oli selkeä myös ay-liikkelle. Vastuun kantoa maan talous- ja työllisyystilanteesta odotetaan niin työnantajilta kuin ammattiyhdistysliikkeeltäkin. AKT:n lakkointoilu ja maan talouden tietoinen vaarantaminen eivät kuulu tämän ajan työmarkkina-aseisiin. Jo Urho Kekkonen vuosikymmeniä sitten sanoi, että lakko on vanhentunut ase.

Presidentin puhe on koettu yleisesti hyväksi ja rauhoittavaksi. Mutta onko se kyennyt rauhoittamaan ilmapiiriä maassamme? Eipä juuri. Syyt ovat maahanmuuton hallitsemattomuudessa ja Euroopan unionin kykenemättömyydessä vastata siihen.

Suomen ongelmat alkavat käydä kestämättömiksi juuri EU:n kykenemättömyyden vuoksi. Komission johdolla unioni koettaa pakottaa jäsenmaita pakkopaitaan, johon itsenäisiä kansakuntia ei voida velvoittaa. Suuret jäsenmaat hallitsevat unionia ja käyttävät yhteisöä työkalunaan omaksi edukseen. Saksan liittokansleri Angela Merkelin muukalaisille heittämä kehotus tulla Saksaan sai Suomen pääministerin Juha Sipilän yhtymään kuoroon. Yli miljoona ihmistä on tullut Eurooppaan, heistä yli 32000 Suomeen.

Suomessa alkusyksyllä noussut maahantunkeutumista vastustava liikehdintä vaati Suomen ja samalla Euroopan rajojen sulkemista Schengenin sääntöjen mukaisesti, koska väestöliike osoittautui hallitsemattomaksi. Poliittiset päättäjät ja valtamedia kiihdyttivät maahanmuuton arvostelijoiden leimaamista rasisteiksi.

Kansalaisten nostattama arvostelu on osoittautunut oikeaksi. Nyt koko Eurooppa on sulkemassa rajojaan. Schengen oli tarkoitettu palvelemaan Euroopan maiden kansalaisten vapaata liikkumista kansallisvaltioiden rajojen yli, ei suinkaan kaikenlaisen Euroopan ulkopuolisenkin väen tunkemista Eurooppaan ja raijaamaan maasta toiseen poimimassa marjat maasta antamatta mitään vastineeksi. Yhä useampi Suomessa ja koko Euroopassa käsittää, ettei näin voi jatkua. Ei voikaan.

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe oli hyvä linjaus tähänastiseen. Kansalaisten suojautumistoimille on annettu korkein mahdollinen tunnustus. Nyt on jatkettava tästä eteenpäin ja lisättävä paineita poliittisiin ja muihin päättäjiin, jotta Suomen itsemääräämisoikeutta päästään kuromaan takaisin kotiin.