Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


Valtakunnassa lähes kaikki hyvin

Näin voidaan sanoa nyt kun pari vuorokautta on kulunut Orpon-Purran hallituksen riihenpuinnista ja on saatu purkaa puinnin nostattamia väsymyksen ja kiukunkin paineita. Eritysti Yleisradio on ollut lujilla koettaessaan nostattaa käsiteltäväkseen kaiken sen mahdollisen kiukun, joka opposiosta on saatavissa irti. Ja se on paljon mitä on saatu. Suoraan sanoen hävettää kansalaisena, miten ala-arvoisia A-Studioita Yle kykenee aikaansaamaan, vieläpä miespuolistenkin toimittajien toimesta. Eilisilta, keskiviikko siitä murheellisena esimerkkinä.

Kun vertaa Ylen kansanrintamahallituksiin noudattamaa politiikkaa niiden ollessa hallituksissa, on ero nykyisen porvarihallituksen kohteluun erilainen, yksisilmäisen pahantahtoinen ja kiukkuinen. Yle ei näytä tajuavan Suomen valtiontaloudellista tilannetta ja sen vaatimia toimenpiteitä lainkaan. Yleltä puuttuu kokonaan sen palvelustehtävänsä ymmärtäminen.

Ei ole oikein, että veronmaksajain pakko-omistama tiedotusväline ei ole kiinni ajassa, kansan ja kansalaisten arjessa, vaan ryöpyttää laillisesti valitun eduskunnan enemmistön valtaa käyttävän hallituksen vallan käyttöä.

Yle ei ole sallinut hetkenkään työrauhaa hallitukselle sen perustamisesta lähtien. Hallitusneuvottelujen aikana se teki lähes kaiken mahdollisen, että porvarihallitusta ei saataisi kasaan. Se kaiveli vuosien takaa erityisesti perussuomalaisista lausahduksia, joista se voi vaatia ihmisiä tilille ja jopa omin voimin saada mustatuksi heidän maineensa. Kun sitten hallitus on saatu kokoon, koko ajan sille on opposition räkytyksen levittäminen ollut tärkeämpää kuin hallituksen toimien asiallinen selostaminen.

Ylen ohjelmapolitiikassa ärsyttää aikamme kulttuurimuutoksen puutteellinen aistiminen. Rääkkymisen aika on ohi. Eipä tahdo olla illassa uutislähetystä, jonka alusminuutit täytetään käsittämättömillä ”omilla mainoksilla”, jotka sisällöltään ovat täysin ristiriidassa hyvien tapojen sekä lasten ja nuorten hyvien kasvatusperiaatteiden kanssa. Homoutta ja seksuaalista tasa-arvoa on rummutettu ainakin jo kymmenen vuotta yli sen kohtuuden, joka ollut asian asiallisen käsittelyn kannalta tarpeen. Lait on laadittu ja asioita korjattu sen mukaan, mitä Amerikasta omaksuttuja ”uudistusliikkeitä” seuraten on ollut kohtuullista. ”Uusimpana mainoksena” mainitsen tyttöporukan, jossa yhtä syrjitään, ja lopuksi porukan nokkatyttö sylkäisee päin kasvoja sanat: ”Ooksä joku köyhä?”

Mikä typerä malli kiusaamiselle tämä onkaan? Yle tietoisesti luo kiusaamisen malleja ja sitten muka käy ehkäisemään kiusaamista!

Mikä on kansamme tilanne? Mitä se medialta vaatii? Nykyiset hallituspuolueet Kokoomus, Perussuomalaiset, RKP ja Kristilliset toivat selkeästi vaalitaistelussaan ja hallitusohjelmassa julki tavoitteensa, joka on maamme velanoton pysäyttäminen ja valtion menojen saattaminen tulojen kanssa sopusointuun. Olemme kaksi vuosikymmentä syöneet ja tuhlanneet enemmän kuin olemme tienanneet. Kotitalouteen vietynä tämä kuvastaa talonisäntää ja -emäntää, jotka rälläävät yli varojen, jolloin yhteiskunta tarttuu asiaan, ottaa ensinnäkin lapset kunnan huostaan ja panee isännän ja emännän tosipaikan eteen, menettämään kotinsa ja om alaisuutensa ja joutuvat häpeän kohteiksi.

Tämä uhka on Suomen valtiolla Euroopan Unionin jäsenenä. EU:n olemme ottaneet auttajaksemme ja valvojaksemme. Iso Veli valvoo, kuten valvoi Neuvostoliittokin meitä YYA-kaudella.

Ihaillen kiitän Orpon-Purran hallitusta ja jokaista sen jäsenpuoluetta ja jokaista ministeriä uhrautuvasta työstä isänmaan hyväksi. Puolivälin riihessä puitu vilja on laadultaan hyvää, ehkä tarpeisiimme nähden niukahko sato, mutta tarpeen tullen pettua hieman sekaan panemalla tullaan toimeen. Saarijärven Paavon neuvoin: pankaamme leipään puolet petäjäistä, veihän naapurimme touon halla.

Niukkuutta koetaan lukuisissa kodeissa. Yhteistä apua tarvitaan, eikä vain meillä, vaan myös sotaa käyvissä maissa.

Toivokaamme ja rukoilkaamme hyvää, lämmintä kesää ja riittävää sadetta, jotta saisimme runsaan sadon, jolla rohkenemme valmistautua seuraavaan talveen. Toivokaamme rauhaa myös oppostion ja ammattiyhdistysliikkeen kansalaisten mieliin ja elämänuskoa yrittäjille ja kaikille työssä käyville. Valtakunnassamme lähes kaikki hyvin. Me nousemme tästä.