Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


Suomi irrotettava pysähtyneisyyden tilasta

Suomi on saatava irrotetuksi pysähtyneisyyden tilasta. Muutos on saatava aikaan tulevissa eduskuntavaaleissa. On valittava sellainen eduskunta, joka kykenee tekemään tarpeelliset rakenteelliset uudistukset ja linjaamaan Suomen kuulumisen selkeästi länteen, myös puolustusliitto Naton jäsenyyteen.

Taloutemme, ulkopolitiikkamme ja armeijamme on lähes täydellisesti kytketty yhteensopivaksi EU:n ja Naton kanssa. On itsemme ja naapuriemme pettämistä väittää että olemme puolueettomia. Venäjä toimillaan on ajanut rajamaitaan yhä tiiviimmin Naton ja lännen syliin. Niin myös Suomea. Suomalaisuuteen kuuluu luotettavuus. Olkaamme tässäkin asiassa rehellisiä, kansainvälisiä sopimuksia noudattavia eurooppalaisia eikä mikään idän brutaali raakalaiskansa.

Kaiken turvallisuuden perustus on uskottava puolustus. Puolustusvoimamme eivät ole uskottavassa tilassa. Uskottavuus on rapistunut viimeisimpien supistusten jälkeen. Neljännesmiljoonan miehen armeijalla maatamme ei puolusteta, varsinkaan kun kertausharjoitukset on pahasti laiminlyöty.

Rauhanajan tiedostussodassa ja sodanajan ilmapuolustuksessa olemme heikoilla. Tasavallan presidentti Sauli Niinistön esiin nostama eurooppalainen hybridipuolustus on saatava toteutetuksi. Kansainvälisen terrorin uhka on jo Suomessakin. Uhat ovat nopeita kulkemaan. Ristissä käsin niitä ei kannata jäädä odottelemaan. Rajojamme pitää edelleen vartioida ja maahantulijat tarkastaa. Vieraiden kulttuurien kirvesmiehet on pidettävä loitolla.

Ulkoisen turvallisuuden kanssa rinnan kulkee taloudellinen turvallisuus. Olemme jo monta vaalikautta kulkeneet väärään suuntaan, taaksepäin. Poliitikkomme ovat kilvan hokeneet velkaisuutemme vaaroja - täysin tarpeettomasti, sillä kansa ne kyllä tuntee, mutta politiikot eivät. He eivät uskalla toteuttaa rakenneuudistuksia, vaan näpertelevät piikkusäästöissä, jotka kohta peruvat.

Tällainen poukkoilu on myrkkyä yksityisten ihmisten, kotitalouksien, yritysten ja julkistalouden investoinneille.

Mikään ei niin näivetä yhteiskuntaa kuin poliittisen koneiston päättämättömyys. Vaikka monia korkeita valtiollisia titteleitä on jaettu, selkärankaiset valtiomiehet nyky-Suomesta puuttuvat.

Poliittisella pelkuruudella on suora yhteys investointeihin, kulutuksen pysähtymiseen, taantumiseen ja näivettymiseen. Olemme siinä nyt hyvin syvällä.

EU:hun ja euroon liittyminen on osoittautunut virheeksi Suomelle. Yliarvostettu euro on tehnyt hirvittävää jälkeä. EKP:n nyt päättämä raju setelielvytys on viimeinen keino kasvun aikaansaamiseksi, sillä se tuo mukanaan kaivatun sisäisen devalvaation ja antaa mahdollisuuden viennin kasvuun.

Mutta kasvu ei käynnisty, ellei valtion talouspolitiikkaan tule muutosta. Pk-sektori on saatava käyntiin ja yrittäjien usko palaamaan. A. Stubbin hallituksella olisi nyt vielä mahdollisuus tehdä ratkaisut. Niitä ei pidä lykätä syksyyn, sillä nousuun vievä juna on ehkä silloin jo ohittanut Suomen.

Kokoomuksella ja demareilla olisi nyt mahdollisuus toteuttaa uudistukset, jotka toisivat niille kenties vaalivoiton.

Sinipuna voisi olla paras hallituspohja, sillä se takaisi työelämän turvallisuuden. Porvarihallitus sitä tuskin takaisi. Kansanrintama taas kääntäisi ulko- ja turvallisuuspolitiikkamme takaisin suomettumisen aikaan, joka olisi paha takaisku jo varsin hyvin lännettyneelle Suomelle. Natoon liittyminen olisi myös viesti siitä, että Suomeen on turvallista investoida. Turvallisuuspolitiikasaan hoiperteleva Suomi ei tätä viestiä välitä.