Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


29.3.2014

Suomi on kääntymässä nousu-uralle

Suomi on vihdoinkin kääntymässä nousu-uralle, kun suuret päätökset sote -ratkaisusta ja valtiontalouden tervehdyttämisestä on saatu alulle. Kuuden puolueen hallitus kykeni ratkaisuihin oppositiopuolueiden tukemana. On harvinaista ja kiitettävää, että oppositiopuolueet sitoutuivat vaalikauden yli meneviin säästö- ja vakautustoimiin. Suomen poliittinen järjestelmä on osoittanut toimivuutensa. Ukrainan kriisi näyttäisi vaikuttaneen taustalla. Talous ja puolustus ovat keskeisimpiä turvallisuuspolitiikan osia. Ne on yhteisesti pitkäjänteisesti kansallisesti hoidettava.

Suomen velkaantumisen ongelmat ovat läntisen maailman arvottomaan elämäntapaan liittyviä. Vauhtia tälle elämänmuodolle on antanut usko läntisen tekniikan ylivaltaan ja rauhantilan jatkuvuuteen. Tämän seurauksena on ollut fyysinen ja moraalinen rappeutuminen. Se puolestaan on houkutellut ääri-islamia iskuihin maailmankapitalismia vastaan. Rappeutuneen lännen on haastanut myös Venäjä. Aatteet eivät ole kuolleet. Ne ovat palanneet idän ja lännen suhteisiin ja myös suomalaiseen politiikkaan.

Vasemmistoliiton lähtö hallituksesta nostaa esiin vanhoja poliittisen kentän jännitteitä. Vanhentuneiksi luullut aatteet jyräävät kohta kaikkien puolueiden läpi kokoomuksesta kommunisteihin. Ulkoista vauhtia aatteisiin antaa mausoleumista herätetty isovenäläinen kommunismi.

On siis palattu vastakkainasetteluun ideologioiden ja talousalueiden kesken. Venäjä koettaa palauttaa imperiumin asemansa – Kiinan ym. unohtaen – maailman toisena valtiaana USA:n rinnalla. EU:sta neuvottelukumppaniksi Venäjälle näyttää kelpaavan vain Saksa. YK:n päätöksiä Venäjä kunnioittaa yhtä vähän kuin NL Kansainliiton päätöstä hyökättyään Suomea vastaan. On siis palattu vanhaan tässäkin. Suomen on tässä kehityksessä oltava tarkkana.

Vasemmistoliitto lähti Kataisen hallituksesta lapsilisäleikkausten vuoksi. Selitys oli poliittisesti oiva ja se käynnisti vilkkaan keskustelun. Kajoaminen lapsilisiin oli epäviisas, mutta sitä ei kannata perua, ettei kehyspaketti hajoa. On aikaa korjata asioita. Hallitus on jo epäuskottavuuden rajoille asti soutanut ja huovannut päätöstensä kanssa. Väestön lisäystä ei pidä ulkoistaa, vaan se on pidettävä suomalaisten käsissä. Lapsilisät kuuluvat kannustimiin.

Julkisen vallan menoja voidaan säästää. Virkakoneistoa on karsittava. Liitoskuntien virkamiesten viiden vuoden irtisanomissuoja on epätasa-arvoisena poistettava. Pakkolomia voidaan kohdistaa muihinkin kuin vain opettajiin. Puoluetukea on asteittain supistettava. Poliittisia avustajia ja kansanedustajien määrää voidaan supistaa. Harmaan talouden juuriminen on vasta alkutekijöissään. Energian ja ruuan tuotanto on palautettava kotimaahan. Ulkomaankauppa vuotaa pahasti.

Kevään koittaessa näyttäisi siis siltä että kevät koittaa talouteemme, kun hyvin hoidamme asiamme. Kunpa kevät koittaisi myös suomalaisten arvojen ja kulttuurin suosimisessa. On alentavaa ja masentavaa, että joka joulun ja kevätjuhlien alla kansan enemmistö joutuu pienten ahdasmielisten kiihottajien hyökkäyksen kohteeksi. Maahanmuuttajataustaisia ihmisiä kansamme kulttuurikäytänteet eivät loukkaa, mutta nämä muutamat kotoiset kiihottajat ratsastavat heidän kuvillaan ja varjoillaan. Kansallisen kulttuurimme päävirtauksille on annettava niille kuuluva tila ja arvo. Raikukoon Suvivirsi jälleen tämänkin keväät päättäjäisjuhlissa.