Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


Palaa juurillesi, Kansallinen kokoomus

Torstai-iltainen tv-keskustelu asuntovelan korkovähennyksen alentamisesta/poistamisesta herätti kummastusta erityisesti sen vuoksi, että kokoomuslainen kansanedustaja vaati korkovähennyksen poistamista kokonaan siksi, että omistusasuminen ja vuokra-asuminen saataisiin ”samalle viivalle”. Puhujan mielestä omistusasunto etenkin syrjäseuduilla asuville on ”taakka” ja se rajoittaa mahdollisuuksia muuttaa ”työn perässä” etelään. Puhuja vakuutti tämän olevan kokoomuksen kanta. 

En ihmettele, jos kokoomuksen kannatus on syöksyssä, mutta sitä kummastelen, ettei Jyrki Kataisen koko maalle tuhoisan puheenjohtaja- ja pääministerikauden politiikkaa muuteta. Linjana on ollut: omaisuus rahaksi ja pörssiin pelattavaksi, kansa rattaille hakemaan onneaan pääkaupunkiseudulta ja ulkomaille ja ulkomailta uutta porukkaa Suomeen korvaamaan työhön kelpaamaton rahvas.

Tätä laulua on laulettu reilut kymmenen vuotta. Maa on ulos pääsemättömässä velkakierteessä. Kansalaiset myyvät varallisuuttaan pystyäkseen hoitamaan terveyttään ja saadakseen leipää suihinsa. Kunnon ihmisen elämisen malli on hukassa, hyvän poliitikon mallia saa hakemalla hakea. ”Minun etuni” kulkee kaukana edellä lähimmäisen ja valtion etua. 

Kansallinen kokoomus on suomalaisen puolueen ajoista lähtien ajanut suomalaista ja suomalaiskansallista etua. Siihen on kuulunut tavoite hoitaa kansalaisten ja maan asiat omavaraisesti niin, että omaisuutta ja rahaa on tallessa pahan päivän varalle. Puolueen tavoitteet ja aatteet ovat kiteytyneet sanoihin koti, uskonto ja isänmaa. Näissä merkeissä on selvitty hyvinä ja huonoina aikoina.

Mitä tästä on jäjellä? Ei kohta mitään. Siksi kansa on puolueeseen pettynyt ja rankaisee sitä gallupeissa. Luvut ovat varoitus ja kehoitus tarkistaa suunta. Eräs keskeinen oikean tien viitta on omaisuuden ja omavaraisuuden kasvattamisen tavoite.

Asuntovelan koron vähennys verotukseen on luotu siksi, että se kannustaisi oman asunnon hankintaan ja velan ottamiseen oman kodin saamiseksi. Vaikka valtio hieman menettääkin verotuloja, saa se veroja moninkertaisesti lisää rakentamisen ja investointien kautta.

Tämä tosiasia ei ole mihinkään kadonnut. Rakentaminen saa pyörät pyrimään, ja kun perhe ottaa velkaa ja velka halutaan suomalaiseen tapaan maksaa, luottamus omaan ympäristöön, naapureihin ja koko isänmaahan kasvaa.

On väärin saattaa kansa hävittämään omaisuutensa ja panemaan se ”rattaille”. Työ pitää viedä sinne missä ihmiset ovat. Yhdyskunnat kestävät, kun kaikilla sen jäsenillä on sama tahto, halu rakentaa isien maille uskoen siihen että täällä pärjätään, kun on huonompinakin aikoina pärjätty.

Tämä kansa on valmis kovaankin työhön yhteiseksi hyväksi. Jatkuva hoilotus siitä, että maa tarvitsee ulkoista työvoimaa, on valheellista, sillä jokainen näkee, että vallanpitäjät haluvat vain vuokralaisia pääkaupunkiseudun vuokra-asuntoihinsa, joiden asumistuen veronmaksajat maksavat.

Suomi on rakennettu talonpoikaiselle maanomistukselle ja tasa-arvoiselle elämiselle. Tämän ihanteen puolesta käytiin vapaussota-kansalaissota, rakennettiin yhtenäinen kansa kestämään sodat, maksamaan sotakorvaukset ja rakentamaan hyvinvoiva Suomi.

Maamme eliitti on kokoomuksen johdolla vieraantunyt kansasta. Olemme kansana pahasti hajoamassa. Kansa on väsynyt ulkoisen tuputukseen. Omat leiviskämme, lahjamme ja omaisuutemnme, ovat hupenemassa. Kaipaamme vastuullisia, kansamme tahtoon nojaavia johtajia näyttämään tietä.

Palaa siis kotiin, juurillesi, Kansallinen kokoomus!