Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


Väärä politiikka myrkyttää kansalaissovun

Hyvin ymmälläni seurasin tiistaina hallituksen budjettiesityksen esittelykeskustelua eduskunnassa ja illan A-studiota, jossa pääministeri Juha Sipilä (kesk) istui vastaamassa Ylen toimittajan tivaukseen siitä, miksi hallitus ei ole tiukasti sanoutunut irti ”äärioikeistolaisesta kansallissosialismista” ja rasismista sekä ryhtynyt toimiin äärioikeistolaisen liikkeen lakkauttamiseksi. Pääministerin grillaaminen oli laadultaan ala-arvoista ”journalismia”.

Ensin ”budjettikeskusteluun”. Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) budjetin esittelypuheenvuoro oli asiallinen ja valaiseva. Samaa luokkaa olivat hallituspuolueiden ryhmäpuheenvuorot. Yhtä asiaa jäin kaikista hallituksen edustajain puheenvuoroista kuitenkin kaipaamaan: maahanmuuton kustannuksia ja niiden vaikutusta velanottoon.

Kuitenkin kysymys on jo tänä vuonna luultavasti lähes miljardin euron kuluerästä. Valtiovarainministeriön huhtikuussa kirjaamiin lähteisiin olen aiemmin viitannut: kulut tänä vuonna arvioitiin yli 800 miljoonaksi euroksi. Jos edes tämä kuluerä tunnustettaisiin, velan oton tilanne olisi nykyistä parempi.

Kun tämä keskeinen talouden tosiasia jätetään tunnustamatta, eduskunnan keskustelulta menee pohja pois. Eduskunnan ja erityisesti vihervasemmiston epärehellinen valitus ”köyhiltä ottamisesta ja rikkaille antamisesta” on säälittävää. Moniko vihervasemmistolaisista edustajista on senttiäkään palkastaan antanut köyhille, toisin kuin ministerit, sillä jos oikein pääministerin viittauksen ymmärsin, kansanedustajat saavat ensi vuodelle tonnin veroanalennuksen, mutta vain ministerit ovat luvannut antaa sen pois. Ay-herrat ja -rouvat ovat lisäksi kuitanneet mahtavat osingot valtionavuin rakennettujen vuokra-asuntojen vuokrien korotuksista.

Opposion pienryhmät Kristilliset ja RKP ansaitsevat jälleen kiitoksen asiallisesta keskustelusta. Vihervasemmisto on yksisilmäisyydessään ja kansalaisten aliarvoinnissaan säälittävä. Jokaisella edesmenneen ”sateenkaarihallituksen” puolueella on ollut tilaisuus katkaista valtion velan kasvu, mutta sitä ne eivät ole tehneet. Kaikki eduskuntapuolueet ovat velkaan ja työttömyyteen syypäät. Siksi ongelmat on ratkaistava yhdessä - tosiasiat tunnustaen.

Euroopan unionin jäsenyys ja euro ovat alhomme pääsyyt. Velkarahaa on alettu lappaa maille, jotka eivät ole asioitaan hoitaneet. Nyt olemme kurjimmista kurjimpia mekin. Kaiken tuskan päälle tuli maahanmuuttoryntäys, jota ei hallittu eikä haluttukaan hallita, ei Suomessa eikä Saksassa. Petteri Orpo istui sisäministerin pallilla ja antoi porukan tulla sisään. On irvokasta, mutta oikein, hän saa nyt vv-ministerinä kantaa vastuun tekosistaan. Yle, valtakunnalliset ja maakunnalliset mediat ovat yksituumaisesti koettaneet syyllistää sen kansanosan, joka on kritisoinut maahanmuuttoa ja koettaneet saada rajat kiinni, niin Euroopan ulkorajoilla kuin Suomenkin rajoilla.

Nyt maahanmuuton kustannukset ja levottomuus kansassamme uhkaa maan sisäistä turvallisuutta. Jälleen koetetaan poistaa ongelma hokkuspokkus-tempulla, vaatimalla yhtä radikaalia kansalaisliikettä lakkautettavaksi. Lakkautetaakoon, mutta mielestäni ei ongelma sillä poistu. Ongelma vain kasvaa ja poistuu vain maahanmuuttopolitiikkaa edelleen tiukentamalla.

Pääministeri Juha Sipilän grillaus A-studiossa oli lapsellisuudessaan naurettava. Toimittaja tivasi, miksi pääministeri, miksi keskusta, miksi hallitus ei ole ajoissa reagoinut porukan lakkautusvaatimuksiin?

Tunsin syvää sääliä toimittajaa, Yleä ja vihervasemmistolaisia suomalaisia myötäjuoksijoita kohtaan. Miksi ei vaadita tiukkaa linjaa isisäisiä terroristeja, kiihottajia ja muita toimijoita kohtaan? Jos uusia lakeja säädetään, väkivalta on tuomittava kaikissa muodoissaan ja kaikkia lainrikkojia ja sopimattomasti käyttäytyviä on kohdeltava samalla tavalla.

Kaiken ydin on hallitsematon maahanmuutto ja tänne päästettyjen monessa mielessä suomalaisiin nähden parempi ja virheiltä läpisormien katseltava kohtelu. Poliisi ja poliitikot välttelevät tosiasioiden kertomista. Se on väärää politiikkaa. Väärä politiikka myrkyttää kansanvaltaisen Suomen. Tällä menolla velka kasvaa, tyytymättämyys lisääntyy ja yhteenottojen uhka kasvaa. Venäjän varjossa elänyt kansamme on tottunut sietämään ja kasvattamaan pitkin pinnan, mutta kun väärämielisen sietämisvaatimuksen kynnys ylittyy, jälki on oleva hirmuinen.

Kiitos pääministeri Juha Sipilälle maltillisesta ja pitkäpinnaisesta esiintymisestä A-studiossa. Ääriradikalismin kysymys on laaja, kuten pääministeri sanoi. Pallo on hallituksella. Sen tulee hallita viisaasti. Viisauteen kuuluu maahanmuuttotietojen avoin jakaminen ja niiden sijoittaminen julkisen velan kehykseen ja maamme sisäisen turvallisuuden kysymykseen.