Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


22.8.2013

Pohjois-Suomi nousuun - suosimalla pohjoissuomalaista

Kun Euroopan unioni ja Suomen valtio näivettyvät yliarvostetun euron kanssa, on Pohjois-Suomelle avautunut aikaisempaa parempi mahdollisuus nostaa omatoimisuuden tasoa ja parantaa olojaan.

Me avaamme kyllä muille maille avoimesti ja hyväuskoisesti markkinamme, mutta emme osaa käyttää meille avoimuuden myötä tarjoutuvia mahdollisuuksia kotona ja muissa maissa.

Näivetämme taloutemme tavoittelemalla ei vain Euroopan vaan koko maailman mallimaan asemaa esimerkiksi ilmastoasioissa. Kiina ja muut nousevat maat tupruttavat surutta saasteita taivaalle, imevät halpamarkkinoilleen Euroopan rahat ja teollisuuden. Tyhmyydelle on pantava piste, sillä hövelille ihmiselle käy ennen pitkää huonosti, kuten meille unionin etelävaltioiden auttamisessa on jo käynyt.

Suomi ei ole koskaan valtiollisen itsenäisyytemme aikana ollut niin avoin kuin se nyt on. Kuitenkin julkisuutta ja ihmisten välistä keskustelua leimaa valitus ja ruikutus julkisen vallan apujen perään. Politiikan toimijoiden huulilla on pelkkä tyhjä puhe ja tavallisiin ihmisiin kohdistettu säästämisen vaatimus ilman että he itse luopuisivat mistään.

Päin vastoin puolueet vain paisuttavat omia koneistojaan. EU:n parlamentin käytäviltä mallinsa saanut rahavallan harjoittama lobbaus on levinnyt Suomen parlamenttiin, kuntiin ja kaikkiin vallankäytön kammareihin. Tämän palkka-armeijan palkkaus ei ole koskaan riittävä, koska vertailukohtana on toinen palkkalainen. Ollaan aina kuopassa johonkin toiseen nähden.

Tavallisen ihmisen arki on jäänyt heiltä vieraaksi. Yhteiskuntavastuuta huonosti tunteva “eliitti” imee kansojen veret kuiviin ja laatimiensa lakien porsaanreikien kautta kuljettaa rahat pois maasta verottajan ulottumattomiin. Meno kääntyy parempaan päin vasta, kun puoluetuet asteittain poistetaan ja säädetään laki, joka kieltää kaikenlaisen lobbauksen parlamenteissa. Omantunnon kauppiaille ei pidä antaa tilaa siellä missä lakeja valmistellaan ja säädetään.

On tunnustettava se tosiasia, että sosiaalivaltio nykyisessä laajuudessa on kulkenut tiensä loppuun. Jotta siirtyminen omavaraisempaan yhteiskuntaan olisi mahdollisimman loiva, on muutosta ryhdyttävä toteuttamaan odottelematta apua Euroopasta. Ratkaisu on oman alueen tuotteiden valmistaminen ja käyttäminen. Omavaraisuus kunniaan, ostetaan kotoista, pohjoissuomalaista. Pienetkin kunnat pysyvät pystyssä, jos ihmiset niin tahtovat.

Pohjois-Suomessa on paljon kyliä, joissa omavaraisuus on pitkälle toteutettu. Kouluja, kauppoja ja palveluverkkoa pidetään pystyssä. Maatalous palautuu pienviljelyn pohjalle. Suurta ketjuja ei kannata enempää lihottaa.

Matkailussa on valtavat käyttämättömät mahdollisuudet. Esimerkiksi Kuusamon lentoliikenteen turvaamiseksi tarvitaan laajaa Koillis-Suomen yhteistyötä. Oulun lentoliikennettä voidaan vahvistaa lentämällä aurinkoon Oulusta. Maantieliikennejärjestöt Viitostie ja Polartie kannattaisi herättää. Valtatie 20 Oulu-Kuusamo ja edelleen Vienanmerelle pitäisi virittää, samoin rautatiehanke Pääjärvelle. Murmanskin valtavat markkinat odottavat. Jäämeri ja koillisväylä kutsuvat.

Missä ovat todella suuren luokan valtiomiehet ja kauppamiehet näitä asioita hoitamaan ja antamaan Pohjois-Suomelle uuden suunnan ja ihmisille tulevaisuudenuskon?