Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


Suomen turvattava rajojensa koskemattomuus kaikissa oloissa

Olipa ilo seurata sisäministeri Mari Rantasen (ps) haastattelua ykkösaamussa. Haastattelija osasi asiansa, keskittyi olennaisiin ajankohtaisiin asioihin ja haastateltava antoi selkeitä vastauksia ja puhui pelkkää asiaa.

Sisäministerin alan ydinasia on Suomen sisäisen turvallisuuden takaaminen. Tehtävän hoito alkaa ulkorajoiltamme, jotka nyt ovat myös EU:n ja NATOn ulkorajoja. Rajaturvallisuus on myös ulkoministeriön, rajavartiolaitoksen ja puolustusvoimien asia. Tähän kuuluu vielä valpas tiedustelu, jonka tulee kyetä ajantasaisesti selvittämään, onko lähirajoillamme valtakunnanrajan takana valmisteilla maatamme ja kansaamme uhkaavia tekijöitä ja varautua niiden torjuntaan.

Kaikki tämä on valppaasti hoidossa. Se mitä tämän hallituksen toimesta on rajaturvallisuutemme hyväksi tehty ja ollaan tekemässä, on kaikki tarpeellista ja välttämätöntä. Valmisteltavana olevat poikkeuslait ovat tarpeen. Naapurimme Venäjä on kaikista kansainvälisistä laeista piittaamaton roistovaltio, joka käy laajennussotaa Ukrainassa ja vehkeilee pahimman mahdollisen ilkiön tavoin maalla, merellä ja ilmassa ja uhkailee ydinaseiden käytöllä estääkseen Euroopan valtioiden suojautumisen.

Eurooppa on sodassa. Turvallisuutemme takaamiseksi on varauduttava kaikkeen sellaiseen mistä viime maailmansodan jälkeisissä oloissa ei edes pahimpien uhkakuvien tasolla osattu varautua.

Kansainvälisten ihmismassojen marssittamisen kohdistuessa rajoillemme ensimmäinen valtiollinen asiamme on turvata maamme koskemattomuus kaikin mahdollisin keinoin.

Kun Hitler ja Stalin ryhtyivät 1939 jakamaan asein Eurooppaa ja vihollinen hyökkäsi maahamme, me panimme hanttiin, ammuimme heitä. Baltian maat eivät sitä tehneet vaan päästivät vihollisen maahan. Jälkiseuraus oli, että sotien päättyessä vihollisväestöä oli Baltian maissa 20-30 % väestöstä.

Suomi säästyi vihollisen vyöryltä, kun taistelimme, ammuimme luvattomasti rajan pyrkivät viholliset.

Nyt ongelmallinen Euroopan kohtalonkysymys on, miten Euroopan käy, kun miljoonittain lappaa ihmisiä "turvapaikan" tai paremman elämän toivossa tänne. Suuri osa tulee laittomasti, mutta heitä ei saada pois.

Ratkaisua haetaan. 15 unionimaata on pyytänyt tulevalta komissiolta toimia sen ratkaisuksi, miten ei-toivottujen siirtolaisten Euroopan valtaus pannaan kuriin.

Sisäministeri Rantanen linjasi oivallisesti, että on ihan sama mitä nimitystä "ruandalaisesta" ratkaisusta käytetäänkin, mutta liike on saatava ainakin vähenemään ellei loppumaan. Lähtijöiden tulee saada turvapaikka läheltä kotia, se helpottaa kotoutumista.

Nykyinen kansojen virta etelästä pohjoiseen on luonnoton. Onnistuneinta kansojen liike on ollut silloin kun liikutaan samoilla leveysasteilla, yleensä idästä länteen, kohti auringonnousua. USA ja Eurooppa ovat historiallisista syistä laajasti yhtä. Näin jatkakaamme, mutta samalla siihen varautuen että Euroopan on taloudessa, kulttuurissa ja puolustuksen alalla enemmän yhdennyttävä. Siksi Ukrainan sota on Ukrainan voitettava ja EU:n on varauduttava siihen, että se on kenties yksin kaikkia muita mantereita vastassa.

EU-vaaleihin suomalaisten kannattaa osallistua ja alkavalla kaudella olla koko voimalla puolustamassa kansallisvaltio Suomen etuja. Nykyinen hallitus on tätä linjaa pontevasti noudattanut.