Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


Globalisatio ajoi seinään - kansallisvaltiot antavat kansoille turvan

Elämme vahvasti globalisoituneessa maailmassa, jossa raha pyörittää markkinoita ja sanelee maailman menon. Pääoma menee vapaasti sinne missä työn ja raaka-aineiden hinta on halvinta. Työvoiman käsketään tulla perässä
Pääoma ja työpaikat siirtyvät sinne missä tavarain tuottaminen on edullisinta. Suomen laitaosat ovat pahasti tyhjentyneet. Suomen valtiolla ei ole aluepolitiikkaa, mutta EU:lla on. Syrjä-Suomi saa tyhjentyä, luonnonvarat jäävät sinne odottamaan uutta ottajaa, kunhan kansa vaihtuu.

Kommunistinen Kiina haastaa länsimaiden herruuden
Suurvallat taistelevat markkina-alueistaan ja pyrkivät kaupan keinoin kasvattamaan markkina-alueitaan. Kommunistipuolueen hallitsema diktatuurimaa Kiina on kohisten noussut sotilaallisena ja talousmahtina ja on asettanut tavoitteekseen saavuttaa maailman mahtivaltion aseman Kiinan kommunismin 100-vuotisjuhlavuonna 2049. Kommunismi ei ole kuollut, mutta onko kapitalismi?
Ei ole kuollut sekään. USA:n presidentti D. Trump on haastanut Kiinan. USA haluaa pitää talous- ja sotilasmahtinsa sekä markkinansa ja on alkanut suojautua muurein. Kun Israel saa turvan muureistaan, miksei USA?
Euroopan unionin johtavat valtiot tähtäävät Euroopan liittovaltioksi. Kansallisvaltiot panevat hanttiin. Näkymätön pieni maailmanvalloittaja koronavirus lähti - vai lähetettiinkö? - Kiinasta valloitusretkelle.

Unioni seisoo tumput suorana miehittäjiensä edessä - Kreikka uskaltaa iskeä isoonkin viholliseen
Eurooppa on polvillaan viruksen ja maahantunkeutujain edessä. Pieni jäsenvaltio Kreikka lähti puolustussotaan virusta ja Turkkia vastaan. Euroopan kansallisvaltiot, myös Suomi, sulkivat rajansa. ”Turvapaikanhakijat saavat tulla”, julistaa Suomen sisäministeri. Muu hallitus on muukalaisasiassa vaiti, kuten edellisetkin hallitukset. Pelkoa lietsotaan tuuttien täydeltä. Onko puolustus uskottava, jos pääporttimme länteen on auki? Mielestäni ei ole.
Miten Suomen, miten Euroopan ja maailman käy? Kestääkö 2. maailmansodan jälkeen luotu turvajärjestelmä?
Toisen maailmansodan jälkeisen maailman turvallisuusjärjestelmä luotiin Yhdistyneiden Kansankuntien (YK) perustalle. YK luotiin maailmanjärjestöksi, jonka tehtävänä on kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rauhanomaisen yhteistoiminnan toteuttaminen kansojen välillä.

YK:n ihanteet murskattiin Stalinin toimesta jo ennen YK:n perustamista
YK:n peruskirjaa valmisteltiin Washingtonin lähellä pidetyssä Dumbarton Oaksin konferenssissa, johon osallistuivat Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Neuvostoliitto elo-syyskuussa 1944 ja USA ja Iso-Britannia ja Kiina syys- lokakuussa 1944.
Konferenssi, jonka päätökset eivät olleet sitovia, loi YK:n perustan. Sen päätöksiä täydennettiin ”kolmen suuren” USA:n, Iso-Britannian ja Neuvostoliiton päämiesten Rooseveltin, Churchillin ja Stalinin pitämässä Jaltan konferenssissa helmikuussa 1945.
Jaltassa Stalin saneli länsiliittoutuneille Neuvostoliiton ehdot: jokainen suurvalta tuo valtaamilleen alueille oman yhteiskuntajärjestyksensä. Neuvostoliitto toi valtaamilleen alueille kommunismin. Jaltan päätöksellä Eurooppa jaettiin suurvaltojen kesken kahtia. Sodan päätyttyä jakolinja vahvistettiin heinäkuussa 1945 pidetyssä Postdamin konferenssissa.
YK:n peruskirjasta sovittiin San Fransiscon konferenssissa, joka päättyi 26.6.1945 YK:n peruskirjan allekirjoittamiseen. YK:n peruskirja tuli voimaan 24.10.1945. Voimaantulopäivästä tuli YK:n vuosipäivä.

Maailmanjärjestö YK:n peruskirjassa Dumbarton Oaksin kauniiden periaatteiden oli määrä totteutua kommunismin ja demokratian välisen kilpailun pohjalta. Kiinassa voitti kommunismi 1949 ja 1991 Neuvostoliitto muuttui Venäjäksi. Silti ne ovat saaneet pitää paikkansa YK:n turvallisuusneuvostossa yhdessä USA:n, Iso-Britannian ja Ranskan kanssa. Ei kovin hyvä lähtö uuden maailman ihanteiden toteutumiselle.

Atlantin julistuksen 1941 pohjalta rakentui länsimaisten demokratioiden liittoutuma ja NATO
Uutta maailmanjärjestystä lähdettiin käynnistämään ns. Atlantin julistuksella, jonka USA:n presidentti Roosevelt ja Iso-Britannian pääministeri Churchill julkaisivat eräällä sotalaivalla elokuussa 1941. Julistuksen mukaan mm. aluemuutokset sallitaan vain itsemääräämisoikeuden pohjalta, kansoilla on oikeus määrätä valtiojärjestyksensä ja vapaa ja samanlainen raaka-ainevarojen käyttöoikeus sekä vapaus pelosta ja puutteesta.
Liittoutuneiden valtioiden tammikuussa 1942 Washingtonissa pitämässä konferenssissa Atlantin julistus tuli yhteisen julkilausuman perustaksi. Voittajavaltioiden välisten erimielisyyksien vuoksi kävi jo silloin selväksi, että tuleva rauhansopimus tulisi poikkeamaan Atlantin julistuksen ihanteista. Kuten edellä on sanottu, näin tapahtui.
Stalinin johtama Neuvostoliitto vei länsiliittoutuneita jo Teheranin konferenssissa 1943, jonka päätöksessä saneltiin, että Saksalta vaaditaan ehdotonta antautumista ja että liittoutuneet avaavat ns. toisen rintaman maihinnousulla Ranskaan.
Välittömästi Stalin aloitti painostuksen erillisrauhanneuvotteluihin Suomen kanssa Moskovan 1940 pakkorauhan pohjalta. Suomi ei taipunut, vaan taisteli vapauden ja itsenäisyyden. Kostoksi Stalin ja kotikommunistimme tuomitsivat Suomen ja sen kansan vapauden puolustajien kärkimiehet sotasyyllisinä vankilaan. Suomi kesti pystypäin tuonkin häpäisyn ja maksoi velkaansa sotavuosinakin ja pitkään rauhan tultua. Kansan ja johtajiemme kunnia on kirkas.
Atlantin sopimus ei kuitenkaan kuollut. Sen pohjalta syntyi huhtikuussa 1949 Atlantin sopimus, jolta perustalta länsimaiset valtiot päättivät turvata kansojen vapautta ja demokratiaa sekä yhdistää voimansa palvelemaan Pohjois-Atlantin alueen vakavuutta ja hyvinvointia sekä yhdistää voimansa kollektiiviseen puolustukseen sekä rauhan ja turvallisuuden säilyttämiseen. Tältä perustalta syntyi myös 1951 Pohjois-Atlantin sopimusjärjestö NATO.

Ollakseen uskottava Suomen hallituksella voi olla vain yksi linja
YK:n jäsenmäärän kasvaessa pariin sataan on sen luonne muuttunut. YK:sta on tullut erilaisten ihmisoikeusjulkilausumien julkistamiskone, jossa ihmisten siirtyminen Eurooppaan on julistettu ”luovuttamattomaksi ihmisoikeudeksi”. Julkilausumat ovat julkilausumia, mutta Suomessa ja monissa muissa Euroopan unionin jäsenmaissa ovat parlamentit höyrähtäneet ne hyväksymään. Tässä laumassa marssien ja huutaen ovat vihervasemmistolaiset puolueet Suomessakin ottaneet ”sopimukset” sitoviksi aseikseen. Mediaa hyväksi käyttäen he ovat leimaneet ja maalittaneet ne Suomen kansalaiset, jotka puolustavat maataan, kansalaistensa työllä ja verellä hankittuja kansalaisoikeuksia, hankittua omaa ja valtion kansallisvarallisuutta, johon kuuluvat myös luonnonrikkaudet.
Nyt on uutena uhkana tullut virustauti, jonka varjolla ja syystäkin, on saatettu poikkeustila voimaan. Poikkeustilan olot kuuluvat sodan tai muun vaaran tilaan. Siinä valtiota, maata ja kansaa varjellaan sisäisiltä ja ulkoisilta uhilta. Maasta poistetaan maassa laittomasti olevat ja estetään maahan laittomasti pyrkivien tuleminen.
Suomessa ei nyt voi olla kahta uskottavaa turvallisuuslinjaa. On vain yksi, Kreikan aloittama ja johon koko EU on yhtynyt: sulkea rajat. Jos joku hallituksen ministereistä julistaa jotain muuta, hän ei täytä uskottavan ministerin vaatimuksia. Hänen on joko erottava tai hän tulee epäluottamuksen saaneena erotetuksi.
Kovia kokenut ja vapautensa säilyttänyt Suomen kansa kestää tämänkin viruksen nostattaman kriisin. Katseet on kuitenkin suunnattava myös tulevaisuuteen huomioon ottaen sen, että kansallisvaltiot panevat globalisaation aisoihin ja alkavat panna asioita kuntoon itsenäisen kansallisvaltion perustalta.