Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


1.5.2013

Mihin suomalainen työ on kadonnut?

Vappuna ja Suomalaisen työn päivänä joudutaan kysymään, mihin suomalainen työ on kadonnut, kun sitä ei riitä kaikille, vaikka ikäluokat pienenevät. Meillä on ainakin neljännesmiljoona työtöntä, mutta silti valitetaan, että jo nyt muka vallitsee työvoimapula ja siksi muka on tuotava ulkolaista työvoimaa. Miksi suomalaiset eivät tee työtä, jota on? Jos tarjolla oleva työ tehtäisiin suomalaisin voimin, työtä riittäisi jokseenkin kaikille.

Joutilaita elätetään velkarahalla

Kuulen jo mahdollisen lukijan vastaavan, ettei suomalaisen kannata tehdä “p-kaduunia”. Miksei kannata? Siksi, ettei ole pakko tehdä, koska sama ja sitäkin korkeampi “palkka” maksetaan tekemättä mitään. Hyvä peruspalkka maksetaan pelkästä joutilaisuudesta, härskeimmille päälle toimeentulotuet ja asumistuet.

Vielä maailmansotien välillä henkikirjoihin tällaiset ihmiset kirjattiin tittelillä “joutolainen”. Heitä olivat vanhukset ja työhön kykenemättömät. Ihminen oli “yli-ikäinen”, siis kirjaimellisesti “vanhus” vasta, kun ei kyennyt mihinkään avustavaan työhön. Nyt “kansalaispalkan” saa terve nuori ihminen, jos vain heittäytyy muiden elätettäväksi. Kun lapsilisä päättyy, eläke alkaa. Missä on kansan ryhti, kun tällainen joutilaisuus hyväksytään ja velalla rahoitetaan?

Kuka poliitikko tai yhteiskuntatieteilijä ilkeää tosissaan väittää, että me “tarvitsemme” nykyisen kaltaista maahanmuuttoa? Työperäistä maahanmuuttoa tarvitsemme, mutta ne alempipalkkaiset työt, joihin maahanmuuttajia tulee, pysytään kyllä hoitamaan omankin kansan voimin, jos oma kansa pannaan töihin. Populistipuolueet, joita pääasiassa ovat nykyiset hallituspuolueet, eivät sitä halua tehdä, jottei heidän oma ylipalkkaus, verottomien palkkojen nosto ja muu mälläys nousisi kritiikin alle. Siivous pitäisi aloittaa eduskunnan omista nurkista. Joutolaisväki, kuten poliittiset valtiosihteerit ja kansanedustajien avustajat, ensiksi ulos ja puoluetuet pois.

Avainalojen työläiset lakkoilivat työn ulkomaille

Mikä muu on vienyt työn suomalaisten ulottuvilta? Paperiteollisuuden ja raskaan metalliteollisuuden, telakkateollisuuden yms. on melko suurelta osin hävittänyt lakkoileva työläinen itse. Myös kuljetusala satamissa ym. on suuressa määrin vahingoista vastuullinen.

Avainalat ovat mellastaneet maassamme yli sata vuotta tuntematta vastuuta kansantaloudesta. Suljetussa taloudessa ja kahdenkeskisessä kaupassa tekemättömien töiden vahingot voitiin korjata devalvaatiolla ja siten siirtää vahinko ulkomaiden maksettavaksi, mutta EU:n ja rahaliiton oloissa se ei enää käy.

Kun veräjät ovat auki ja aitaa on kaadettu joka puolelta, ihmiset, pääoma, karja ja työ karkaavat muille maille. Ihmiset töllistelevät autioksi jäävillä työpaikoillaan ihmetellen, miten tässä näin kävi.

Sosialistipuolueet ovat enimmin ymmällään. SAK yllytti liittymään unioniin uhoamalla, että yhteisen Euroopan työväen voimin pannaan kapitalismi polvilleen. Taisi käydä päinvastoin. Tänäkin vappuna pitäisi koko Euroopan työläisten ja työttömien marssia Kiinaa, Intiaa ja muita halpamaita vastaan vaatien siellä oleville alipalkatuille oikeutta ja työn palauttamista Eurooppaan.

Vaan eipä marssille ole lähtijöitä. Edes johtajia ei näy. Parempi on hiljaa pysytellä korkeissa viroissaan ja vaatia EU:ta apuun, hommaamaan maksajia niistä maista missä rehellistä rahaa vielä on.

Kommunismin jälkeläisten vihreiden osuus työn kadottamisessa

Kommunismi kärsi Venäjällä ja Itä-Euroopassa tappion. Kiinassa ja Pohjois-Koreassa työväenvalta kukoistaa eikä köyhyydestä ja kurjuudesta ole tietoakaan. Eurooppalainen demokratia ei ole kyennyt vastaamaan Kiinan huutoon. Mikä se vastaus olisi: palkkojen alennus Euroopassa. Vaan kun johtajat eivät alenna palkkojaan, eivät työläisetkään sitä tee. Presidentti Sauli Niinistön hyvä esimerkki ei ole saanut yhtään seuraajaa poliitikkojen joukosta. Kansa köyhtyy, mutta poliitikkojen kasvot ja takamukset leviävät. Velkarahakaan ei jakaudu tasaisesti kansalaisten kesken.

Pohjois- ja Itä-Suomen hiljenemiseen on pääsyyllinen vihreä liike. Väriään vaihtaneet entiset kommunistit ovat halunneet toteuttaa vanhan DDR-läisen idean luoda Länsi-Euroopan rajalle Jäämerelle asti ulottuvan “rauhan ja hiljaisuuden vyöhykkeen”. Pohjolassa olisi ydinaseeton vyöhyke, mutta Neuvostoliiton pohjoisosia se ei koske. Vankka asearsenaali seisoo nytkin rajoillamme, Suomen armeijaa ei itärajallamme näy. “Puolustamme koko Suomea”, kuuluu yhä yya-julistus.

Metsähallitus on lopettanut hakkuut, samoin ovat tehneet yksityiset. Paperikoneet on vedetty pois. Metsät lahoavat pystyyn, ötökät elävät riemujuhlaa, mutta niistä iloitsevia turisteja ei näy. EU on direktiiveineen ja estänyt maanviljelyn pientiloilta, kieltänyt karjan kasvatuksen ja teurastuksen, pakottanut kilpailuttamaan kaiken mahdollisen, jotta kansainväliset ketjut saisivat työn, joka sitten kokonaan hävitetään. Viimeisin kuulemani direktiivi on tehnyt mahdottomaksi sirkkelisahauksen, joka on perinteinen maaseudun omaan raaka-ainepohjaan perustuva palvelu. Toivottavasti Teuvo Hakkarainen (ps) lähtee sirkkelisahureita puolustamaan.

Puuta ei voi käyttää kohta missään muodossa. Luulisi, että puuvaltainen maa kykenisi tekemään edes puuhiiltä autojen polttoaineeksi, kuten sitä tehtiin sota-aikana ja sen jälkeenkin. Sekin taitaa Suomessa saastuttaa, mutta ei muissa maissa. Niissähän voi surutta käyttää kivihiiltäkin. Kauppataseemme vaje pakottaa pian tuontisäännöstelyyn ja korvikeaineiden ottamisen käyttöön.

Miten työ takaisin? Panemalla terveet töihin ja saattamalla verotus kuntoon

Miten työ saadaan takaisin? Vastaus on: alentamalla perusturva terveiltä ihmisiltä niin alas, ettei sillä saa toimeentuloa, vaan on mentävä matalapalkkaisiin töihin. Eläkeikää on nostettava 65 vuoteen, koska kansa on siihen kypsä ja se uudistus tarvitaan. Perusturvan päälle tehtävän työn verotus on tehtävä niin alhaiseksi, että matalapalkkaisen ansiot jäävät verottomiksi tuhanteen euroon saakka ja siitä alkaisi progressiivinen verotus purra.

Verotus kaikkinensa olisi yksinkertaistettava niin, että nykyinen sekamelska esim. osinkoverotuksessa poistuisi. Ansiotuloverotuksen tavoin pääomatuloverotus olisi saatettava progressiiviseksi. Myös osinkoverotukselle progressio olisi luonteva.

Harmaan talouden ongelma pitää ratkaista palkkaamalla tarvittava määrä veroetsiviä, jotka kyllä ansaitsevat palkkansa. Paratiiseihin pannut suomalainen raha on haettava verotuksen piiriin. Kun piilotettu raha saadaan verotuksen piiriin, puolet suomalaisesta julkisen vallan budjettivajeesta on ratkaistu.

Ratkaisut ovat siis suomalaisissa käsissä. Pitää vain olla sellainen hallitus ja sellainen eduskunta, jotka uskaltavat palauttaa poliittisen vallan takaisin Suomen rajojen sisäpuolelle. Jos EU:n tai rahaunionin säännöt ovat esteenä, Suomi erotkoon molemmista. Hukkuvassa laivassa ei kannata viipyä, varsinkaan kun Suomi ei ole kummankaan laivan kapteeni.

Kuoleman kierre on Suomesta katkaistavissa omin voimin. Missä on se kansanjohtaja, joka ratkaisee tämän Gordionin solmun miekaniskulla. Se solmu on Helsingin satamarannassa, unionilaivan köyden kiinnikkessä.