Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


14.2.2014

Kataisen hallitus olisi korvattava paremmalla

Surullista on ollut Jyrki Kataisen-Jutta Urpilaisen hallituksen taivallus. Maa velkaantuu, kansantalouden pohja murentuu, velaksi elätettävien ulkomaalaisten ja kotimaalaisten joukko kasvaa ja maksajien joukko supistuu ja ikääntyy.

Kataisen hallituksen suurin ongelma päättämättömyys. Se on myrkkyä kaikelle vakaudelle ja suunnitelmallisuudelle kotitalouksissa, yrityksissä, kunnissa ja kaikessa julkisessa toiminnassa. Maa ajelehtii kuin ajopuu kansainvälisen pörssikapitalismin vietävänä.

Kun Suomi  ei nyt osaa asemoitua tämän maailmanajan tarpeiden mukaisesti, seurauksena on, etteivät ulkomaalaiset investoi maahan ja kotimaisetkin yritykset irtisanovat työvoimaansa ja lähtevät maasta pois. Nyt ollaan niin pahassa tilanteessa, etteivät ammattitaitoista työvoimaa pitäneet yritykset enää usko työvoimaa nykyisessä määrin tarvittavan.

Pääministeri Katainen on hymyillen ylvästellyt tekevänsä hallituksensa kanssa “historiallista ja fiksua” Suomen kokonaisuudistusta. Kunta- ja soteuudistukset ovat jääneet kansalle käsittämättömäksi mössöksi. Nysvääminen “uudistusten” kimpussa on saanut maan asiat pikemminkin sekaisin kuin päämäärätietoisiksi tavoitteiksi. Aina kun pitäisi säästää, ministeri toisensa perään ilmoittaa “uudistuksista”, jotka vain lisäävät kustannuksia ja hallinnon sekamelskaa. Ministerinpaikkoja täytettäessä tulisi vanhaan tapaan arvostaa enemmän parlamentaarista kokemusta kuin nuoruutta ja kokemattomuutta.

Nyt suma seisoo sillä varjolla, että kehysriihi lämpiää ja hallitus on kutsuvinaan oppositiota halonkantajiksi riiheen. Tämä on outoa, sillä hallitus ei ole tarvinnut oppositiota armeijan radikaaleissa supistuksissa eikä sosiaali- ja kuntauudistuksissa, vaikka perinteisesti maamme suuret yhteiskunnalliset uudistukset on tavattu toteuttaa parlamentaaristen komiteoiden työn tuloksena. Syrjäyttämällä opposition kaikkitietävän ylimielinen hallitus on pahoin rikkonut yhteiskuntarauhan.

Sen seurauksena kansanvalta ja kansakin on hajalla. Tämän hallitus tunnustaakin, ja pelastaakseen kasvonsa se  koettaa vetää opposition ottamaan osavastuun hallituksen epäonnistumisesta.

Valkoinen lippu on nostettu hallituksen antautumisen merkiksi. Tämä on kansalle sikäli iloinen asia, sillä kansan enemmistö on ymmärtääkseni jo kauan ollut valmis nauttimaan karvaat lääkkeet valtiontalouden oikaisemiseksi. Epätietoisuus loppuu, kun  hallitus määrää lääkkeet, jotka kansa nauttii kun se tietää tervehtyvänsä ja pysäyttävänsä kansantalouden halvaantumisen.

Yliarvostettu euro ja lepsu hallitus ovat ongelmiemme pääsyylliset. Euron devalvoituminen on saatava tavoitteeksi tai euro on kokonaan jätettävä. Tästä tulevissa eurovaaleissa on kysymys. Mutta sitä ennen on saatava maahan toimintakykyinen hallitus. Oli virhe ottaa presidentiltä eduskunnan hajotusvalta pois. Mutta nykyiselläkin presidentin vallalla voi arvopresidentti viitata kansallemme tietä. Presidentti Sauli Niinistön ohjeita kannattaa noudattaa. Eduskunnan ja hallituksen tulee kantaa vastuu ja palauttaa maa terveelle kasvu-uralle ja kansa elämään suu säkkiä myöten.