Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


"Varokaa vääriä profeettoja."

Sunnuntain 7.8.22 Raamatun sana varoittaa vääristä profeetoista. Jeesus sanoi: ”Varokaa vääriä profeettoja. He tulevat luoksenne lampaiden vaatteissa, mutta sisältä he ovat raatelevia susia. Hedelmistä te heidät tunnette.” Matt. 7:15.-16.

Aloitan näin juhlavasti, sillä tämä päivä on vuoden juoksussa tärkeä. Ollaan aloittamassa työviikko, jolloin lasten ja lapsiperheiden koulut alkavat ja lukuvuoden koulutyö käynnistyy – nyt jälleen koulussa, lähiopetuksena. Kahden vuoden tautiepidemia on takana, kuitenkin osin läsnä, mutta normaalia yhteiskuntamme elämänmenoa se ei enää pahoin häiritse.

Tämä on suuren kiitoksen aihe elämän ja terveyden antajalle, Jumalalle, jonka suojeluksessa uusi lukuvuosi maassamme saa jälleen alkaa. Kaunis tapa edelleen maassamme on, että seurakunnat järjestävät ekaluokkalaisten siunaamistilaisuusia koulutielle. Näin tapahtui myös omassa seurakunnassani Tuirassa.

Osallistuesani kotiseurakuntani Tuiran jumalanpalvelukseen sain kokea monta ilon aihetta. Saatiin laulaa virsiä, joiden sisältö ja sävel ovat omilta lapsuuden kouluvuosilta ja kasvattajan urani alkuvaiheilta lähtien tuttuja. Koulun yhteisissä aamuhartauksissa perusvirsiä olivat ”Totuuden henki, johda sinä meitä”, ”Sua kiitän Jumalani, kun yöllä suojelit” ym. Virsien sävel- ja sanasisältö on puhutellut läpi elämän. Mielen täyttää kiitollisuus maamme koululaitosta kohtaan sen antamasta kristillis-isänmallisesta kasvatuksesta kansamme kaikissa vaiheissa.

Suuri ilon aihe sunnuntain jumalanpalveluksessa oli myös papin saarna, jonka sisältönä oli tuo Jeesuksen varoitus vääristä profeetoista, joita tässäkin ajassamme liikkuu keskellämme ja ympärillämme. Pidin saarnasta, jossa perusasiat, kristillisen elämän ja totuuden vaatimukset nousivat kirkkaina esiin.

Yhteenvetonani tästä päivästä ja nykyisestä Suomen tilanteesta ilmaisen kiitollisuuteni siitä, miten hyvässä tilanteessa maamme ja kansamme nykyäänkin saa asua ja elää. Valtiomme ja kansamme on pääsemässä ulkopoliittiseen turvasatamaan puolustusliitto Naton jäsenenä. Kansamme on osoittanut viisautta ja päättäväisyyttä lähtiessään irrottautumaan Venäjä-yhteyksistään ja sitoutuessaan läntiseen puolustusliittoon. Tämä päätös on hyvä täydennys kauppa- ja sivistysyhteyksille länteen, johon olemme jo lähes tuhat vuotta kuuluneet.

Jeesuksen varoitus ”vääristä profeetoista” on ajankohtaisempi kuin aikoihin. Kysymys on kaikista elämänaloista, lasten ja nuorten kasvatuksesta, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta elämästä, eduskunnan, hallituksen ja valtiojohdon työskentelystä, median käyttäytymisestä, kansamme hädänalaisten kohtelusta ja lähimmäisten auttamisesta. Kysymys on jokaisen kansalaisen vastuullisesta elämästä, toimeentulosta ja avun jakamisesta tarvitseville.

Tarvitaan vastuuntuntoa kaikissa tekemisissä. Itsekkyys on suitsittava pois yhteiskunnan korkeinta tasoa myöten.

Kansamme pysyy vaikeuksienkin keskellä koossa, kun kansalaiset tuntevat yhteenkuuluvaisuutta ja kokevat saavansa huolenpitoa esivallalta ja julkisen vallan palvelijoilta.

Ukrainan sota on avannut silmämme näkemään ja korvamme kuulemaan, miten kovia sotasukupovemme ovat joutuneet kokemaan ”väärien profeettojen” hyökätessä oppeineen ja aseineen kansamme kimppuun ryöstäen rauhanteossa maitamme ja asuinsijojamme ja kaiken tämän jälkeen uskotellen, että he tarkoittavat meille vain hyvää.

Kommunismin opit ja elämisen mallit ovat suomalaisille sopimattomat. Ne ovat väärien profeettojen malleja meille ja koko läntiselle maailmalle. Niitä vastaan on tarmokkaasti taisteltava nytkin.

Evankelis-luterilainen kirkkomme on ollut jo viisisataa vuotta kansamme ja valtiomme suojamuuri. ”Ateististen profeettojen” yritys ”vapauttaa koulu” kristillisestä opetuksesta ja kasvatuksesta on toistaiseksi epäonnistunut. Kirkkomme ja valtiomme on tässäkin ajassa taisteltava kristillis-isänmaallisten perusarvojen puolesta.

Jumalan suojeleva käsi olkoon niin pienten kuin suurempien ihmisten turvana alkavana lukuvuonna.