Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


Hyvää 106. Itsenäisyyspäivää! Työrauha kouluihin!

Mieleni täyttää kiitollisuus, mutta myös huoli isänmaasta ja kansastamme. Pisa-tulokset järkyttävät ja antavat todella huolestuttavan kuvan nuorisomme ja koko kansamme tulevaisuudesta.

Olemme yksilöinä ja kansana todella suistumassa turvalliselta tieltä, kun neljännes peruskoulun päättävistä omaa puutteellisen luku-, kirjoitus- ja laskutaidon.

Ei voida hyväksyä selitystä, että olemme OECD-maiden joukossa edelleen keskitasoa parempia. Ei, se ei riitä. Pitää olla kärjessä, ainakin kymmenen joukossa kaikessa.

Orpon-Purran hallitus korostaa, että on saatava talouden perustus palautetuksi säästäen ja työtä tehden sellaiseen kuntoon, jotta ihmisistä nykyistä suurempi osa pääsee ja joutuu töihin. Sosiaalipolitiikka on pahasti vialla, jos työ ja työttömyys eivät kohtaa ja jos työtä tekemättä edut ovat niin hyvät, ettei "kannata" ottaa työtä vastaan.

Voiko menestystä tahtovan valtion tahto olla tällainen? Ei! Siksi tarvitaan pitkäaikaiset sulut rajoille uusien elätettävien tulon rajoittamiseksi, koska entisiäkään ei ole kyetty kasvattamaan suomalaisiksi.

Sanallakaan ei ole puhuttu koulurauhasta, oppilaan oikeudesta saada opetusta ja opettajan oikeudesta saada opettaa! Eilisiltanakin Ylessä aivan turhaa puhetta, koska toimittaja ei uskaltanut viedä keskustelua pääkysymykseen, koulurauhaan.

Koululaitoksemme näin löperösti toimiessamme menemme yhä syvemmälle köyhyyteen, tietämättömyyteen ja yhteiskuntavastaisuuteen ja keskinäiseen vihaan - ja joudumme sisäisten ja ulkoisten vihollisten vaikutuksille alttiiksi.

Kansallisen herääminen on alkanut uskonpuhdistuksen ja suomen kirjakielen syntyaikana 1500-luvun alkupuolella luku- ja kirjoitustaidon merkityksen ja kristinopin oppimiseen ja ymmärtämiseen kautta.

Kirkko ja valtio ovat hoitaneet nämä asiat 1600-luvulta lähtien hyvin. 1800-luvulla autonomian ja pitkän rauhan aikana saimme rakentaa maatamme ja kouluttaa kansaamme lähtökohtana korkea suomalainen sivistys. Kansalliset herättäjämme opettivat, että voimamme on sivistyksessä. Itsenäisyytemme aikana 1960-luvulle asti suunta oli selvä: kaikki kansalaiset mukaan, kaikille lapsille ja nuorille korkein mahdollinen koulutustaso yhteiskunnan verovarojen turvin.

Hyväksyttiin ja iskostettiin periaate, että hyvinvointia tasataan verotuksen avulla. Tiennäyttäjänä on ollut vasemmisto, SDP ja SAK, jotka voimapolitiikalla ovat vieneet tahtomiaan uudistuksia läpi.

Miten on käynyt? Onko tasaamispolitiikka vielä kaikkien hyväksymä tavoite? Ei ole. Verotus on aivan liian korkea. Hyvätuloisten keskuudessa alkoi jo 1980-luvulla näkyä tyytymättömyyden merkkejä.

1990-luvun alun lama mursi kansallisen yhteishengen. Yhteiskunta pelastettiin uhraamalla yrittäjät, tappamalla lypsävät lehmät ja pelastamalla muka vientiteollisuus. Nyt tapellaan siitä, voiko vienti määrätä palkat muillekin? Lailla ei näitä asioita ratkaista, vaan sovulla.

SDP ja SAK huutavat porvareille kostoa, vaikka yhteiskunnan kassoissa on kohta vain velkapapereita. Velalla ei voida tätä menoa jatkaa.

Kun koulusta aloitin, palaan siihen. Yhteiskuntaa palvelevat ja pystyssä pitävät ammattikunnat ovat uuvuksissa. Julkinen valta ei ole pitänyt palkollistensa asioista huolta. Opettajakunta ja suuri sivistyneistö on ollut puolen vuosisataa palkkakuopissa ja aliarvostettua. Koulumaailma on menettänyt valtavat määrät nimenmaan miehiä muihin ammatteihin.

Opettajakunta on kasvattajina liian yksipuolinen joukko, koska miehet, isät, ja isän mallit ovat koulusta poissa. Yksinhuoltajaäitien vastuulla olevat lapset ovat kokonaan vailla isän mallia. Yhteiskunnassa saavat vapaasti huutaa avioliittoa vastaan ne, jotka ovat jääneet avioliiton ja lasten kasvattajan onnesta paitsi.

Suuri luuta tarvitaan lakaisemaan hullu, luonnon ja ihmisyyden vastainen meno. "Digi, digi hoitaa, tekoäly varmistaa onnellisen elämän kehdosta hautaan", huudetaan. "Paperia ei saa koulussa olla eikä sitä missään käyttää", on huudettu vuosikymmenet.

Nyt halutaan tappaa metsät ja ottaa yksityiset metsät suojeluun, toisin sanoen sosialisoida. Paperitehtaat loppuvat.

EU:n komissio huutaa, että Suomen metsillä on pelastettava koko maailma. Suomen kansasta ei ole niin väliä; pääasia on että luonnonvarat ja infra jää tulijain haltuun, kun lukutaidoton Suomen kansa loppuu.

Kiitän tänä itsenäisyyspäivänä sydämestäni Suomen hallitusta, jolle kansamme vankka enemmistö antoi valtakirjan palauttaa Suomi itsenäisyyden tielle. Jatkakaa näin. Verotusta on oikaistava ja julkiset kulut on saatava kestävälle tolalle. Opetus- ja sivistyslaitokseen on tehtävä henkilökorjaukset, joiden seurauksena valtio ottaa vastuun kasvatuksesta.

Opetus- ja kasvatusohjeistus terveen järjen mukaiseksi ja täysjärkiset tarkastajat takaisin tarkastamaan kouluja. Oli väärin lopettaa kuntien korvamerkittyjen verovarojen käytön valvonta sillä verukkeella, että kunnassa muka parhaiten tiedetään mihin valtionavut pannaan. Opetus ja sivistys tässä taistossa häviää aina, ja röyhkeimmät omanedun tavoittelijat vieraan kasakan lailla "sijoittavat" irrallaan olevat rahat oman arvoperustansa mukaisesti.