Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


16.6.2013

Suomi tarvitsee kansallisen pelastusohjelman

Suomi -talo palaa joka nurkalta. Palopäällikkö Katainen lupailee palokunnan tulevan ensi keväänä. Jotensakin näin osuvasti sanoi Kalle Isokallio jälkiviisaissa perjantaina. Lisäisin tuohon sen varauksen, että ennen sammutustoimien aloitusta ensi keväänä on vielä selvitettävä, onko sammutusvesi direktiivien mukaista ja ympäristölle turvallista.

Ihmisten kärsivällisyys alkaa loppua Kataisen-Urpilaisen hallituksen toimettomuuteen. Kaksi vuotta on hallituskautta kulunut EU:n asioita “ratkoessa” ilman että Suomen asioihin olisi tarmoa riittänyt. Seuraavat kaksi vuotta menee samaan tahtiin. Velan kasvu ei leikkaannu eikä työllisyys parane. Kaikki isot asiat ovat levällään. Talo palaa joka nurkalta, eikä palokuntaa näy.

Eurooppa on kapinassa ja Lähi-Itä liekeissä. YK, EU ja muut toimijat ovat toimettomia. Toisen maailmansodan jälkeen luotu turvajärjestelmä on raunioina. Kiina, Intia, Brasilia ja Saksa nousevat kohisten. Saksa on suurin hyötyjä euromaiden ja EU:n kriisistä. Raha ja valta menevät sinne missä sitä ennestäänkin on.

Elämme 1930-luvun taitetta taloudellisesti. Poliittinen puoli seuraa perässä. Maailmanlaajuinen lama on riehunut viitisen vuotta. Länsivallat ja Japani ovat rahoittaneet elintasoaan velalla, tulevien sukupolvien päähän. Saksalle ensimmäisen maailmansodan jälkeen langetettu sotakorvaus olisi jatkunut vuoteen 1988. Hitler ilmoitti, ettei velkaa makseta ja sai - otti - diktatuurivaltuudet. Velat kuitattiin lumeen - ja vereen.

Nuoret ovat kaduilla velkaisimmissa Euroopan maissa. Arabikevät on kaatanut hallituksia monen vuoden ajan. Natoon kuuluva Turkki huojuu. Suomen suurin kysymys on, onko saatu vai eikö ole saatu Kreikalta takuut? Kaikki annetut rahat voidaan hyvästellä. Velat annetaan anteeksi ja veronmaksajat maksavat kaikki velat yhteisessä katolilaissosialistisessa EU:n liittovaltiossa. Tämä näyttää olevan Kataisen-Urpilaisen hallituksen tavoite. Jos tavoitteet toteutuvat, virkapalkkio odottaa. Siitä hymy.

Nälkä ajaa kansan kaduille. Pohjois-Suomen 1930-luvun lamassa kapinan sytykkeenä Nivalassa oli näivetystautia sairastava Ruuttusen tamma, jonka eläinlääkäri määräsi teurastettavaksi, mutta kyläläiset olivat toista mieltä. Ruotsinmielinen nimismies sai tuta kansan raivon. Liikehdintä levisi laajoille alueille Pohjanmaalta aina koillisille rajoille asti.

Valtio ei ollut pitänyt kaikista kansalaisistaan huolta. Hätä, turvattomuus ja nälkä sai itäisimpien rajakylien kansalaiset Kuusamossa ja Kuolajärvellä tekemään aloitteen omasta Oulanka -nimisestä kunnasta. Vaarallista on, että Suomen hallitus pyrkii nyt imemään kaiken vallan raja- ja muidenkin syrjäseutujen kunnista. Oulun bunkkereihin ei koko Pohjois-Suomen väestö halua eikä sinne mahdu.

Suomen eduskunta ja hallitus ovat vakavassa määrässä menettäneet otteensa Suomen asioihin. Valta on luisunut pois maasta. Pedot ovat ihmisiä paremmassa asemassa.

Aikaa ei ole hukattavaksi. Tarvitaan Suomen pelastusohjelma. Työ on palautettava Euroopasta Suomeen. Turvallisuusasiat on hoidettava, niin että apu tulee läheltä, mieluiten omalta paikkakunnalta. Tämä koskee ruokaa, työtä, sosiaaliturvaa, pelastustointa ja armeijaa. Luonnonmullistukset voivat aiheuttaa yllättäviä väestöliikkeitä. Nekin on pysyttävä hoitamaan.

On palautettava kansan luottamus Suomen valtioon ja kuntiin niin, että jokainen kansalainen tietää, mihin ollaan menossa ja mikä on kunkin osa ja vastuu yhteisen tavoitteen toteuttamisessa. Jokaisen on voitava kokea itsensä ainutkertaiseksi ja tarpeelliseksi ihmiseksi, jonka ihmisarvo on loukkaamaton.