Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


Jatkosodan päättymispäivä

4.9.1944 aseet vaikenivat Suomen ja Neuvostoliiton välillä. Tosin neuvostoaseet vaikenivat vasta 5.9.1945. Välirauhansopimus allekirjoitettiin 19.9.1944. Saksalaiset oli karkotettava Suomesta 15.9.1944 mennessä.

Alkuaan valesota muuttui tosisodaksi. Yli 200 000 saksalaisen vetäminen NL:n puolelta ja Suomesta Norjaan ei käynyt hetkessä. Kenraaliluutnantti Hjalmar Siilasvuo sai 27.9.44 Mannerheimilta käskyn aloittaa sota saksalaisten poistamiseksi Suomesta. Tornion maihinnoususta sota alkoi ja se vietiin nopeasti vaatimusten mukaisesti päätökseen. Suomi piti sanansa ja ja noudatti allekirjoittamaansa sopimusta.

Neuvostoliitto ei sopimusta pitänyt. Neuvostojoukot olivat välirauhan vallitessa 15.9.44 ylittäneet Suomen rajan Kuusamossa, Suomussalmella, Sallassa ja Inarissa. Venäläismiehitys jatkui Kuusamossa marraskuun puoliväliin, jolloin joukot alkoivat sieltä poistua. Suomen armeija työnsi saksalaisia pohjoiseen. Saksalaiset tuhosivat vetäytyessään jälkeen jättämäänsä maata. Valvontakomission venäläiset kenraalit hoputtivat koko ajan suomalaisia taistelemaan ankarammin ja nopeammin.
Rajamme ylittäneet venäläisjoukot olivat lähtöasemissa valmiina puuttumaan sodan kulkuun, elleivät suomalaiset määräaikaan joulukuun alkuun mennessä ole poistaneet saksalaisia Lapista.

Suomen armeija piti saada rauhan kannalle 1.12.44 mennessä. Sota oli voitollisesti ratkaistu. Armeija vedettiin marraskuun aikana rintamasta ja kotiutettiin. Tässä kaikessa onnistuttiin. Joulukuun alusta lukien sotaa jatkamaan Lapissa jäivät suomalaiset 19–20 -vuotiaat varusmiehet. Viimeiset saksalaiset karkotettiin Käsivarresta 27.4.1945, muuatta päivää ennen Hitlerin itsemurhaa ja sodan päättymistä. Edellä mainittu päivä on Kansallinen veteraanipäivämme.

Juhlapäivä on tämäkin, 4.9. syyskuuta, 79. välirauhan päivä. Ukrainan sota on näyttänyt, millainen "ystävä" rajanaapurimme on ollut. Talvisodassa Venäjä hyökkäisi kimppuumme käyttäen jälleen vähemmistökansoja, muun muassa ukrainalaisia katkaisemaan Suomi kahtia Oulun korkeudelta. Suomi torjui päälle karkauksen, mutta koki karmean rauhan.

Talvisodan jälkeen syttyi Jatkosota. Tämän nimen kansamme otti heti käyttöön sodan alettua. Vihollinen oli Saksan kanssa yhteistyössä karkotettava rajoiltamme, liitettävä Moskovan rauhassa menetetyt alueet takaisin Suomeen ja saavutettava turvalliset rajat rauhanneuvotteluja varten.

Suomi kävi erillissotaa, mutta sitä kohdeltiin rauhanteossa Saksan liittolaisena, vaikka liittosopimusta ei ollut. Sotaa tutkiva näkee, että Suomi noudatti omia sotapäämääriään, ei hyökännyt venäläisten niskaan Syväriltä Saksan miehittäessä Pietaria. Suomi ei myöskään suostunut hyökkäämään Pietariin ja sulkemaan Saksan saartorengasta.

Suomen III Armeijakunnan JR 53:n sotaa Kiestingin suunnalla, Karjalan kannaksella ja Lapin sodassa tutkineena voin vakuuttaa, että havaintojen mukaan komentaja, kenraali Hj. Siilasvuo ei Kiestingin suunnalla päästänyt saksalaisia johtoon, koska hän ei uskonut heidän kykenevän taistelemaan suomalaisten tavoin, rohkeasti ja peräänantamattomasti.

Vielä näinä päivänä on TV 1 julkaissut vanhaa sotasarjaa Suomen ja Natsi-Saksan "liittolaisuudesta". Tuollainen valheellinen politiikka palvelee Putinin kommunistista propagandaa ja auttaa Venäjää Ukrainan sodassa.

Itsenäisyydestään kiinni pitävä kansa joutuu taktisista syistä ja pakon edessä liittoutumaan vaikka "Belsebuubin" kanssa. Näin teki Suomi, näin tekivät länsiliittoutuneet liittoutuessaan Neuvostoliiton diktaattorin Stalinin kanssa, vaikka tiesivät millainen ihmispeto oli kyseessä.
Mikseivät Suomen "liittoutuneet vihersosialistiset punaiset" nyt vaadi nyt USA:aa tilille kommunistisen Venäjän pelastamisesta Hitleriltä. Näiltä Saksan ja Suomen "liittoutumista" toitottavilta on jäänyt huomaamatta, että jos Suomi oli Saksan liittolainen, miksi Hitler 1944 kielsi Suomelle antamasta aseita ja viljaa. Ei liittolaista näin julmasti kohdella!

Presidenttimme Risto Ryti kirjoitti Viipurin luhistumisen aikoihin Hitlerille, ettei Suomi hänen aikana tee erillisrauhaa Venäjän kanssa. Ryti huijasi ja Hitler tiesi sen, mutta Suomen rintaman kestäminen auttoi myös Saksaa Baltian rintamalla. Suomi sai viljaa ja aseita ja homman hoidettuaan Ryti erosi ja pelasti Suomen. Se oli isänmaallisen presidentin korkein kunniatyö isänmaalle ja kansallemme.
Tässä ajassa kaipaamme Rytin kaltaisia selväjärkisiä johtajia pelastamaan Suomi kommunistien, vihreiden ja demarien "uforologiaan" kuuluvalta fasistijahdilta, sukupuolettomuudelta ja itse aiheutetuilta mielenterveysongelmilta.

Kaikkeen tähän nämä hourupäät ovat itse syypäät. Mutta marssikoot että saisivat edes hiukan raitista ilmaa!