Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


Näkökohtia presidentinvaalien ensi kierroksesta

Presidentinvaalien ensi kierroksen tulos on hyväksyttävä, mutta arvostella sitä voi ja pitää. Ehdokkaiden saama loppusija vastaa gallupien antamia odotuksia sillä erolla, että valtamedian rummuttamaa Halla-ahon nousua ei tullut. Halla-aho sai puolueen kannatusta vastaavan määrän ääniä, ei juurikaan enempää. Omien kannatukseen hän rakensikin kampanjansa. "Taktisella äänestyksellä" poliittinen vasemmisto hylkäsi omat ehdokkaansa ja käveli härskisti työväenliikkeen kunniakkaiden sivujen yli.

PS-puolueen kannalta tämä oli huikea saavutus siihen nähden, kuinka hirvittävässä ryöpytyksessä PS- puolue ja sen johtavat poliitikot ovat olleet eduskuntavaaleista alkaen. Valtamedia, Yle ja HS ovat hyökänneet rajusti puoluetta ja sen ministereitä ja heidän työtään vastaan.

Voi sanoa, että eduskunnan hyväksymää Orpon-Purran hallituksen ohjelmaa vastaan suunnattu arvostelu on kohdistettu juuri perussuomalaisiin, ei juuri lainkaan muita hallituspuolueita kohtaan.

Erityisesti Ylen viime torstaisen päätentin alkuaika, noin puoli tuntia, keskityttiin mollaan perussuomalaisia ja hallitusohjelmaa, jotka eivät lainkaan kuulu presidentin tehtäviin. Kun tähän yhdistetään ay-liikkeen järjestämät lakkoaallot, jotka on härskisti sijoitettu vaalitaistelun ydintapahtumien kohdalle, joutuu ihmettelemään miten alas poliittinen vasemmisto päätukijansa SAK:n ym. liittojen johdolla ilkeää vajota.

En ole huolissani Perussuomalaisten asemasta. Puolueen kannalta vaalitulos oli hyvä. Jussi Halla-ahoa tarvitaan eduskunnan puhemiehenä ja Riikka Purraa ja muita ministereitä hallituksessa näyttämässä Suomen suuntaa koti sisäisesti, fyysisesti ja henkisesti terveempää yhteiskuntaa.

Näiden "esivaalien" jälkeen voidaan nostaa esiin kansanvaltamme ja kansakuntamme suurin ja tärkein kysymys, joka on se, että Suomi seisoo vankasti jaloillaan. Olemme asemoituneet kansakuntamme pitkällä matkalla monituhatvuotiselle asuinpaikalle tavalla, joka suuntautuu idästä jälleen näkyvää uhkaa vastaan ja vahvistaa turvallisuutemme sopimuksin, joista yya-aikana voimme vain unelmoida, mutta jotka nyt ovat totta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön kaltaista näkijää ja tekijää ei kummastakaan nyt ehdolle valituista kasvane, mutta toimeen on tultava. Kun kahdesta on valittava, valintani on Stubb, koska hän vastaa selkeimmin läntisen porvarillisen koalition arvoja, joita Suomen kansa nyt lähes koko voimallaan edustaa. Poliittinen vasemmisto näyttää kuihtuneen olemattomiin harhauduttuaan kannattamaan hörhöarvoja taktisen äänestämisen kautta. Tämä epäreilu valinta ei kuitenkaan taida nyt tosipaikan tullen kestää eikä riittää.

Kodin, perheen, suvun, kotipaikkakunnan, kotimaakunnan ja koti-Suomen perinteiset arvot nousivat näissäkin vaaleissa kotimaakuntani Pohjois-Pohjanmaalla sekä Kainuussa ja Lapissa kauniisti kirkkauksiin. Näillä pärjätään edessä olevassa loppurutistuksessa.

Mitä vaikeammat ovat kansamme kokemat ajat, sitä lujemmin takerrumme kiinni kotikuuseen, rukoilemme ja teemme parhaamme velvollisuuksiemme ja oikeuksiemme turvaamiseksi.